Bild
Nästa artikel
SÖDERMANLAND

Långmarendagen söndag 2 juli kl 11-15

Publicerad 28 juni 2017 (uppdaterad 2 november 2019)
Vid Långmaren nära Nynäs Slott har du möjlighet att uppleva livet som det var i torparsverige. Evenemangen pågår hela sommaren och ordnas av Nynäs Slott.

Det blir en dag i det gröna för hela familjen där du kan hjälpa till med höhässjning, åka häst och vagn, gå på tipspromenad och träffa de lokala hembygdsföreningarna. Det blir även guidad gårdsvisning och självklart kan du ta en fika. Entrén är fri men fikat kostar. 

Långmaren ligger en halvmil från slottet och är en välbevarad liten arrendegård som idag är museigård, vackert belägen i ett gammalt kulturlandskap med beteshagar, hassellundar och ängsmarker.

Varje söndag är det öppet hus kl 11-15 på Långmaren med olika aktiviteter, ända fram till 10 september. Se program nedan.

2 juli: Långmarendagen

9 juli: Saftkokning.

16 juli: Gårdsvisningar.

23 juli: Maskindag med tändkulemotorer och tröskverk.

30 juli: Musik i bersån

6 aug: Stickningsdag

13 aug: Tema foto med fotograf Stefan Rosengren.

20 aug: Fornminnesvandring med ARADIS.

25-27 aug: Lär dig bygga gärdsgård. Läs mer: www.nynasslott.se

3 sep: Veterantraktordag

10 sep: Säsongsavslutning.

Dagarna arrangeras av Nynäs slott i samarbete med hembygdsföreningarna i Bälinge, Västerljung, Sätterstabygden och Tystberga. 

Var?
Museigården Långmaren, Nynäs naturreservat. Ligger längs väg 219 mellan Nyköping och Trosa. Se skylt ”Långmaren museigård”, väg 219, fem km norrut från Nynäs slott.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.