Den 16 april är det dags för årets första kosläpp hos några av Skånemejeriers bönder. Kosläppen är en sedan länge uppskattad vårtradition för både barn och vuxna. Exempelvis besökte hela 30 000 personer kosläppen på Skånemejerier-gårdarna under våren 2015.
Utöver att sprida glädje har kosläppen också ett utbildande syfte. I en undersökning om vad konsumenterna anser vara viktigast i mejeribranschen, visar det sig att god djuromsorg kommer högst upp på listan. Kosläppen är därför bra tillfällen att informera konsumenterna om hur mjölkbönderna arbetar med kornas hälsa i fokus.
- Skånemejeriers bönder jobbar varje dag för en god djuromsorg på sina gårdar. Ofta är det svårt för konsumenten att få inblick i det arbetet. Då är kosläppen en bra möjlighet att få se hur korna har det och ställa frågor till bönderna, säger Caroline Hagman, ansvarig för kosläppen hos Skånemejerier.
I år öppnar bönder på tio olika Skånemejerier-gårdar upp sina dörrar. Utöver kosläpp kommer det att finnas aktiviteter som ponnyridning, halmhoppning, tipsrundor och korvgrillning.
- Naturbruksgymnasiet Bräkne-Hoby 16-apr 11.00
- Nils Holgersson gymnasiet Skurup 16-apr 11.30 & 13.30
- Svalöfs Gymnasium 20-apr 10.00
- Önnestads gymnasiet 22-apr 10.00
- Per Brunberg 24-apr 11.00
- Runnebergs gården 30-apr 11:00
- Bollerup Naturbruksgymnasiet 05-maj 11.00
- Öjeby gård 07-maj 11.30
- Bjärsgård 07-maj 11.00
- Trolle Ljungby 15-maj 11.00
Ämnen i artikeln
Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.