Bild
Nästa artikel
SKÅNE

Konstrunda i Skåne i påsk

Publicerad 7 april 2017 (uppdaterad 2 november 2019)
I påsk är det återigen dags för konstrundan i Skåne. Den är uppdelad i fem mindre delar och konstnärerna håller öppet hus i sina vanliga ateljéer. Start den 14 april och det hela håller på till den 23:e.
I Skåne trivs konstnärerna och här blomstrar konsten. Särskilt under påsken då konstnärerna öppnar upp sina ateljéer för alla konstintresserade besökare. Håll utkik efter de välkända symbolerna som visar vägen till Skånes konstrundor. Så beskrivs evenemanget på deras hemsida.

Här hittar du deras hemsida med närmare detaljer.
 

Klicka på rubrikerna så finner du all information om konstrundorna 

 • Konstrundan i nordvästra Skåne(link is external) 
  Konstnärerna i nordvästra Skåne välkomnar dig till sina öppna ateljéer. Konstrundan sträcker sig från Båstad i norr, genom härliga Bjärehalvön för att fortsätta genom Ängelholm. Tar du härifrån sträckan västerut hamnar du på Kullahalvön och Höganäs, och följer du det östra spåret har du Örkelljunga, Perstorp, Klippan och Åstorp att se fram emot. Helsingborg och Bjuv ligger i rundans mitt och längre söderut njuter du av Svalöv och Landskrona med omnejd.

 Men starta med samlingsutställningen i Landskrona konsthall, Slottsparken, Slottsvägen i Landskrona.  
   
 • Konstrundan i Sydvästra Skåne(link is external) 
  Konstnärsgruppen Sydväst håller vernissage långfredagen. Öppen alla fyra påskdagarna samt helgen efter. Vardagsöppet efter överenskommelse med respektive konstnär per telefon. Fri entré på alla utställningsplatser, även på samlingsutställningen på Bröddarpsholms gård, Bröddarpsvägen 114 Vellinge. Håll utkik efter KSV-rundans rödvita symboler och vägvisare.  
   
 • Konstrundan Östra Skånes Konstnärsgille(link is external) 
  Originalet, det var här det började när några skånska konstnärer startade Sveriges första konstrunda. Året var 1968 och några år senare bildades Östra Skånes Konstnärsgille (ÖSKG) som sedan dess arrangerar konstrundan på Österlen. Samlingsutställning i Tjörnedala Konsthall, Tjörnedalavägen på Baskemölla mellan Kivik och Simrishamn. Passa på att ta en promenad utmed stranden, naturen här är ett konstverk i sig.
   
 • Konstrundan i Mittskåne(link is external) 
  Konstgillet Mittskåne är namnet på konstnärsföreningen som anordnar Konstrundan Mittskåne till påsk varje år. Under påsken ställer konstnärer från Skåne ut sina verk på samlingsutställningen i Konsthallen på Fogdaröd, Norra Fogdarödsvägen i Höör och i sina ateljéer och utställningslokaler. Geografiskt når Konstrundan Mittskåne ut över en stor del av Skåne; från Väggarp och Harlösa i söder till Bjärnum i norr, från Billinge i väster till Nävlinge och Vinslöv i öster. Besökarens egen konstrunda kan alltså gå genom en högst skiftande natur med slättland, åkrar och bokskog, men också på slingrande vägar genom den djupaste granskog, lik den i John Bauers sagolandskap. 
   
 • Västra Skånes Konstrunda(link is external) 
  Västra Skånes konstnärsgille bildades november 1990 och består av ca 120 medlemmar. Årets höjdpunkt är påskrundan, då medlemmarna öppnar sina ateljéer. I Stenladan, Torupsvägen vid Torups slott sydost om Bara finns då samtidigt samlingsutställning.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.