Bild
Nästa artikel
NYHETER

Kombinera ditt fiskeintresse med husbilen

Publicerad 3 mars 2016 (uppdaterad 1 november 2019)
Sportfiske är en växande sport och många husbilsägare upptäcker vilka naturupplevelser det kan ge. På den kommande sportfiskemässan tas alla aspekter av sporten upp, platser, utrustning och inte minst kläder. Det konstaterar fem av landets hetaste fiskeprofiler som du har möjlighet att träffa på Sportfiskemässan den 18-20 mars på Stockholmsmässan.

Att ta sig ut i naturen med husbilen eller husvagnen och njuta av stillheten i soluppgången med fiskespöt i handen är något som allt fler upptäcker livskvalitén i. Om ett par veckor är det dags för sportfiskemässan där du får mängder av tips om platser och utrustning. Är du inte någon van fiskare finns det dessutom "prova-på-paket" för att testa under handledning av erfarna guider, varför inte prova på den här säsongen?

Men även inom fiske vill allt fler visa sin livsstil med hjälp av kläder. De klassiska skogsgröna kläderna har blivit modemossigt. Sveriges största flugfiskeprofil Niklaus Bauer berättar.

– Nuförtiden är det mode i fiskekläder. Borta är det militärgröna och in kommer skjortor i skogshuggarrutigt och jeans print, säger Niklaus Bauer.

Landets största superstjärna inom fiske, Claes ”Svartzonker” Claesson, menar också på att det finns trender och stort intresse för kläder inom sportfiske.

– Kläder är superviktigt och det finns trender i det. Det viktigaste är kanske inte att de ska se supercoola ut, men vara funktionella, säger Claes ”Svartzonker” Claesson.

Att bli expert inom sportfiske kräver år av träning och tester. Det finns många olika tekniker och massor med prylar. Samtidigt som man ska koll på väder, barometertryck, hur fiskar rör sig, olika vatten och betestyper. Ett sätt att lära sig är av andra duktiga fiskare menar Svartzonker.

– Fiska med folk du gillar och ta rygg på de som du tycker är bättre än dig, säger Claes ”Svartzonker” Claesson.

Hur började allting och var finns fiskeprofilernas smultronställen? Läs hela intervjuerna med några av Sveriges största fiskeprofiler: Claes ”Svartzonker” Claesson, Niklaus Bauer, Albin Shargi, Mathias Holgersson och Johan Ruhe på Sportfiskemässans hemsida.

Sedan är det bara att sätta sig i bilen och fara iväg till platser där inga hotell finns!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.