Så här tycker Kungsörnen att extra goda kanelbullar ska göras, för om kanelbullar är jättegoda, hur goda ska då inte extra goda kanelbullar vara?
Så här tillagar du receptet (2 timmar):
1. Väg upp jäst och 37 ˚C vatten, blanda. Väg upp Kungsörnens kärnvetemjöl och bearbeta tillsammans med jäst och vatten i maskin under 7 minuter. Låt fördegen vila i 40 minuter.
2. Blanda i övriga ingredienser från ”steg 2”, först långsamt i 2 minuter och därefter lite snabbare under 4 minuter. Täck över degen och låt vila i 10 minuter.
3. Blanda alla ingredienser för ”fyllning”. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till ca. 3 – 5 mm tjocklek. Bre på ett jämt lager av fyllningen på degen. Rulla försiktigt ihop degen till en stor längd. Skär 2,5 – 3 cm tjocka snäckor. Vänd upp bitarna på en bakplåt med smörpapper på. Täck över och låt jäsa i 40 minuter. Ställ ugnen på ca 220 ˚C (varmluft 200 ˚C).
4. Pensla gärna med ägg och strö på pärlsocker. Ställ in plåten i mitten av ugnen och grädda ca 7-9 minuter. Ta ut, låt svalna och njut av nybakade kanelbullar!
30 bullar
- För degen:
- 300 g vatten
- 420 g Kungsörnen Kärnvetemjöl
-
50 g Jäst (färsk)
Steg 2: - 300 g Kungsörnen Kärnvetemjöl
- 150 g smör (rumstempererat)
- 120 g ljus sirap
-
3 g salt
Fyllning: - 200 g smör (rumstempererat)
- 200 g strösocker
-
2 tsk kanel
Pensling: - Ägg
- Pärlsocker
Ämnen i artikeln
Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.