Nästa artikel
Junior-VM 7-13 april i Kläppen snow park
DALARNA

Junior-VM 7-13 april i Kläppen snow park

Publicerad 3 april 2019
Än är inte vinteraktiviteterna över, nu på söndag drar Junior-VM i Snowboard och Freeski igång. Det är första gången tävlingen hålls i Sverige.

Det blir en händelserik vecka där över 200 killar och tjejer från 32 nationer kommer tävla om världsmästartiteln i Slopestyle och Big Air. Det är första gången som JVM arrangeras i Sverige och Kläppen är extra stolta över att stå som värd och tävlingsarena. JVM arrangeras av Kläppen Ski Resort tillsammans med Sälens IF, Svenska Skidförbundet (SSF) och Internationella Skidförbundet (FIS).

Redan på lördagen kommer JVM att smygstarta med en invigningsceremoni kl. 21.00 vid Tranantorget. Under denna kommer dansgruppen Kurbits Crew, kända från TV-programmet Talang att uppträda.Tävlingarna startar på söndag morgon kl. 10.00 med freeski kval i slopestyle. Nedan finns en sammanfattning av schemat, men hela programmet i detalj finns på www.klappen.se/jvm

Ombyggnationen inför JVM är i full gång och Anna Fischer, snowparkansvarig i Kläppen berättar att det kommer bli en tävlingsarena i sann dala-anda. I och med internationella FIS-regler för vilken storlek det måste vara på hopp och rails behöver snow parken justeras så att den möter kraven från både FIS och de tävlande. Hon avslutar med att säga att det kommer bli en hög nivå på åkningen och att det känns spännande att få vara med och arrangera ett så stort internationellt event.

För alla som befinner sig i Sälen under Junior-VM och vill vara med och uppleva en unik händelse är det ett måste att besöka Kläppen under dessa dagar. Vi hoppas på en stor publik som kan heja på dessa unga atleter från bland annat Argentina, Canada, USA och Japan, men självklart även vårt eget svenska juniorlandslag!

PROGRAM JVM

Lördag 6:e april 
21.00 Invigning

Söndag 7:e april 
10.00 Freeskiing Slopestyle Kval

Måndag 8:e april 
10.00 Snowboard Slopestyle Kval

Tisdag 9:e april 
09.00 Freeskiing Slopestyle Semifinaler

10.35 Freeskiing Slopestyle Finaler

12.00 Prisceremonier 

13.00 Snowboard Slopestyle Semifinaler

14.35 Snowboard Slopestyle Finaler

15.50 Prisceremonier

Onsdag 10:e april (Reservdag)

Torsdag 11:e april 
10.05 Freeskiing Big Air Kval

Fredag 12:e april 
10.05 Snowboard Big Air Kval

Lördag 13:e april 
09.00 Freeskiing Big Air Semifinaler

10.35 Freeskiing Big Air Finaler

12.00 Prisceremonier

13.00 Snowboard Big Air Semifinaler

14.35 Snowboard Big Air Finaler

15.50 Prisceremonier


 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.