Så här romantiskt såg det ut i ett av Säters skyltfönster under juletid 2018

Nästa artikel
Julmagi i Säter – där julen är som förr
RESTIPS

Julmagi i Säter – där julen är som förr

Publicerad 14 oktober 2019 (uppdaterad 14 oktober 2019)

Så här romantiskt såg det ut i ett av Säters skyltfönster under juletid 2018

Det är många som älskar julens magi, inte minst när julmarknaderna slår upp sina portar. Visserligen är det en stund kvar innan det är dags men varför inte planera en resa mellan några trevliga marknader och sova över i ditt fritidsfordon mellan besöken? Vi börjar med Säters julmarknad!

Rådhustorget kommer att fyllas med gammaldags marknadsstånd och knallarna höjer den juliga atmosfären genom att smycka både sig själva och marknadsstånden på gammaldags vis. Självklart kommer även doften av pepparkakor och glögg kommer att ligga lika tät som den dova klangen av julsånger och publikens sorl.

När denna gammaldags julmarknad organiseras ligger fokus på närproducerade och egentillverkade varor i naturliga material, precis som förr. Stort fokus ligger också på kulturprogrammet och utformningen av marknadsstånden och omgivningen. Allt för att ge besökarna en minnesvärd och magisk julupplevelse i en av landets äldsta trästäder.

– Jag trivs på gammaldags julmarknad i Säter. Det är litet och genuint och det är det som är Säter, det enkla i det lilla som i en Astrid Lindgren-stad, säger Katrine, tidigare knalle som driver Stassbacken Diversehandel, Stora Skedvi.

Arbetet med årets julevenemang har temat av en genuint gammaldags jul, något som många vill ha på evenemang som dessa. Utöver att helhetsintrycket är viktigt ska besökarna mötas av hög kvalitet på varorna som säljs. Därför kommer du att mötas av knallar som tycker om och vill vara en del av en liten julmarknad med gammaldags prägel med allt vad det innebär. Lokala matproducenter och gårdsbutiker runt om i Säterbygden kommer till julmarknaden för att visa upp deras specialiteter, det du inte hittar överallt.

– Jag är gärna med på julmarknaden i Säter eftersom det är viktigt för mig att synas på en lokal marknad när vi har som mest att sälja i vår gårdsbutik. Jag hoppas att årets marknad får ännu fler deltagare som erbjuder lokal ekologisk mat, säger Emil, tidigare knalle som driver Widichs – gårdsprodukter från Gustafs.

Kulturprogrammet har en framträdande roll under första advent i Säter. Många föreningar och andra aktörer är med och fyller årets program där det ska finnas något för både barn och vuxna. Turistbyrån kommer också att flytta ut på Rådhustorget för att hjälpa besökarna att upptäcka kulturarvet i Säter.

Tillsammans kommer aktörerna att skapa julmagi i trästaden Säter, en plats där julen kan upplevas som den var förr!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.