Bild
Nästa artikel
VÄSTERBOTTEN

Janne Schaffer hyllar Gärdestad på Umeå Live

Publicerad 28 april 2017 (uppdaterad 2 november 2019)
Den svenske gitarrgiganten Janne Schaffer kommer till Umeå Live den 19 juli för att framträda tillsammans med sitt Music Story Band. Spelningen blir en resa genom svensk pophistoria, men framförallt en hyllning till Ted Gärdestad och hans musik.

- Vi såg Schaffers hyllningskonsert till Ted Gärdestad på tv tidigare i år och började drömma om att höra ”Sol, vind och vatten” framföras av världsartister en sommarkväll vid Umeälven. Vi är jätteglada över att kunna bjuda Umeåborna på den här fina upplevelsen, säger Anna Axelson, projektledare för Umeå Live. 

Janne Schaffer är världsgitarristen som spelat med ”alla”. Onsdagen den 19 juli uppträder han som huvudakt för Umeå Live på Skeppsbron och med sig har han sångarna Kristin Amparo och Johan Boding. Spelningen bjuder på nostalgiska pärlor och klassiker av ABBA och Björn J:son Lindh men är framförallt en hyllning till artisten Ted Gärdestad. 

Schaffer, som är en av Sveriges mest framstående gitarrister genom tiderna, arbetade tillsammans med Ted Gärdestad under hela hans artistkarriär. Han kan också höras på drygt hälften av ABBA:s 100 inspelningar, bland annat klassiker som Ring Ring, Waterloo och Mamma Mia. Han har under sin karriär uppträtt med stora artister som Toto, Bob Marley och Phil Collins, m.fl. och är också känd som ”zebran” i Electric Banana Band. 

Årets Umeå Live går av stapeln 30 juni, 12, 19 och 26 juli samt 4 augusti och består liksom ifjol av ett dagsprogram i centrala Umeå och ett kvällsprogram på Skeppsbron. Klart sedan tidigare är att Eva Eastwood och Svenne Rubins uppträder på Umeå Live den 30 juni. Vilka huvudakter som skall uppträda vid de tre återstående datumen släpps inom kort. Resterande program fylls på löpande. 

Umeå Live är inne på sitt tredje år och är gratis för besökarna.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.