Bild
Nästa artikel
SKÅNE

Hundratusen juleljus i Skånes Djurpark

Publicerad 29 november 2017
Över 100 000 julljus ska lysa upp ”Jul i djurparken” under tre helger i december. Under åtta magiska kvällar tar tomtenissarna, tomten och hans renar över Skånes Djurpark och fyller parken med pysselverkstäder, julmusik och julmat. Och med utlovad snögaranti säkras en sagolik julstämning.

- Det är tredje året som vi arrangerar ”Jul i djurparken” och vi märker ett fantastiskt gensvar från gäster som varit här tidigare år. Vi kan se att vi har infört en ny jultradition för många som väljer att återigen komma i julstämning här i djurparken, och vi lovar en totalupplevelse späckad med julmagi, säger Skånes Djurparks vd Kasper Schumacher.

Fredagen den 1 december inleds årets ”Jul i djurparken”, ett julfirande där familjer och vänner kan umgås tillsammans. Arrangemanget pågår tre helger i rad, totalt åtta decemberkvällar fyllda med allt som hör julen till. 

Det är inte bara tomten och hans nissar som jobbar i parken. Alla besökande barn blir tomtenissar med luva och röda kinder. Sedan är det bara att sätta igång och jobba i de olika pysselverkstäderna. I år finns det sju olika verkstäder där alla kan gör sina egna klappar att ta hem och lägga under granen. Nissarna kan snickra fågelholkar, glasera pepparkakor och göra halsband av tomterenarnas horn, och mycket annat. 

Många av de anställda, tar även med sig far- eller morföräldrar som får känna på hur det är att arbeta som nisse i parken. Julens gemenskap är för alla åldrar.

Och så blir det förstås traditionellt julfirande och kanske till och med dans kring granen med Fåret Shaun och Timmy Lamm. I Barnens Bondgård kan gästerna möta jultomtens djur och vid en sprakande eld finns det marshmallows att grilla. Och all mat och dryck ingår. 

- I år har vi lyft matupplevelserna till en helt ny nivå och bjuder på julinspirerad nordiskt, hemlagat och närodlat vid en mängd olika matstationer där man kan fylla på med energi, glögg och varm choklad, runtom i djurparken, säger Kasper Schumacher.

Jularrangemangen i parken är följande datum i december: 1, 2, 3, 8, 9, 10, 16 och 17.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.