Nästa artikel
Guidad fågelvandring på Fredriksdal
SKÅNE

Guidad fågelvandring på Fredriksdal

Publicerad 30 april 2019
I Helsingborgs gröna oas häckar även sällsynta fåglar och förra året spanade fågelintresserade in allt från rörhönor till blåmesar, svarthättor och trädgårdssångare. Den 5 maj är det dags att se vilka fåglar som befinner sig på Fredriksdal den här säsongen.

På Fredriksdal finns ett koncentrat av skilda naturtyper, vilket ger stor mångfald som avspeglar sig i bland annat fågelfaunan. Interaktionen mellan det vilda och det tama är ytterligare en intressant aspekt som skapar en unik miljö och stor biologisk mångfald på Fredriksdal museer och trädgårdar.

– Platsen är tätbefolkad av häckande fåglar. Detta beroende på alla de olika växtsamhällen som finns i den skånska botaniska trädgården, säger Gustaf Persson i ett pressmeddelande, ansvarig för fågelinventeringen på Fredriksdals museer och trädgårdar. 

När solen kommer fram och temperaturen stiger fylls Fredriksdal av nyfikna helsingborgare och andra gäster som vill ta del av den unika atmosfären som gömmer sig innanför grindarna. Fågelvandringen är en mycket uppskattad aktivitet och våren är en av de årstider då man kan se och höra flest fåglar ute i det fria. Söndagen 5 maj klockan 09.00 är det dags för årets fågelvandring. De två senaste åren har näktergalen lyst med sin frånvaro, kommer vi möjligen att få höra den i år? 

Fågelvandringen är ett samarbete med Naturskyddsföreningen och studiefrämjandet.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.