Nästa artikel
Gotland kommer till Stockholm
STOCKHOLM

Gotland kommer till Stockholm

Publicerad 21 mars 2019
På lördag 23 mars kan alla uppleva Gotland mitt i centrala Stockholm. Bakom upplevelsen står Destination Gotland som besöker huvudstaden med sitt nya fartyg M/S Visborg.
Många förknippar Gotland med semester, god mat och dryck, trevligt sällskap och vacker miljö. Nu har stockholmare chansen att få uppleva detta på närmare håll – närmare bestämt vid Stadsgårdskajen nära Fotografiska.

Destination Gotland kommer till centrala Stockholm för att visa upp sitt nya fartyg M/S Visborg. Fartyget är nybyggt och kommer börja köra i Gotlandstrafiken 28 mars. Hon drivs med flytande naturgas – LNG – vilket minskar koldioxidutsläppen med 20 procent.

– Gotland är det givna resmålet för alla som vill resa miljömedvetet och ändå ha en fantastisk semester, säger Adam Jacobsson, Marknads- och försäljningschef på Destination Gotland. Att resa med oss är att fortsätta resan mot ett mindre klimatavtryck.
Under lördagen är fartyget öppet för allmänheten 10 – 17 (insläppet stänger 16) och på bildäck finns en sprudlade Gotlandsmässa som visar upp det mesta av det bästa som gör Gotland till världens bästa ö. Av de cirka 50 utställarna som medverkar finns bland annat producenter som gör honung, glass, knäckebröd, smycken och olika lammprodukter. Ett mobilt musteri medverkar och flera hotell och andra aktörer från Gotland.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.