Bild
Nästa artikel
GÖTEBORG

Fjärilens dag i Botaniska

Publicerad 11 augusti 2015 (uppdaterad 1 november 2019)
Botaniska i Göteborg ordnar en heldag om fjärilar den 15 augusti. Du kommer att få veta mängder om dessa fantastiska varelser som vi väl alla vill ha omkring oss på campingen!

Nog skulle det vara skoj att kunna briljera med lite bättre kunskaper än grannarna om fjärilarna som flyger omkring på campingen? Lördagen den 15 augusti, klockan 11–15, har du chansen att förkovra dig för då blir det en dag för hela familjen om fjärilarnas märkliga liv. Visste du exempelvis att de smakar med sina fötter, och att fjärilar inte kan flyga när de är kalla?

Det blir exempelvis fjärilssafari och du får lära dig vilka växter som fjärilarna tycker extra mycket om. Det inträdesfria arrangemanget genomförs i samarbete med Naturhistoriska museet. Skulle det regna ställs dock arrangemanget in.

Program för fjärilsdagen

Kl. 12.00 Locka fjärilar till din trädgård

Vad är det för sorts växter fjärilar föredrar och varför? Följ med Botaniskas pedagog Kennert Danielsson på en vandring genom trädgården för att hitta fjärilens favoriter.

Kl. 13.00 Fjärilssafari

Följ med fjärilsexperten Charlotte Johnsson från Naturhistoriska museet på fjärilssafari i trädgården. Visste ni att citronfjärilar övervintrar som vuxna, kan klara upp till 20-30 minusgrader och att det alltid är hannarna som vaknar upp först på våren?

Kl. 14.00 Locka fjärilar

Vad är det för sorts växter fjärilar föredrar och varför? Följ med Botaniskas pedagog Kennert Danielsson på en vandring genom trädgården för att hitta fjärilens favoriter.

Kl. 11.00–15.00 Pysselverkstad

Gör fina fjärilsmasker och små modeller av fjärilens livscykler tillsammans med Botaniskas pedagoger Helen Ekvall och Karen Otto.

Programmet genomförs med stöd av Länsstyrelsens lokala naturvårdssatsning LONA
I samarbete med Göteborgs Naturhistoriska Museum och Västarvet.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.