Bild
Nästa artikel
VÄSTERGÖTLAND

Dansanta kvällar i Borås

Publicerad 12 april 2017 (uppdaterad 2 november 2019)
Gillar du musik ska du inte missa Borås stads satsning på Sommartorsdagarna då olika band bjuder på härlig stämning i stadsparken mellan 21 och 23:30.

Varje torsdag, kl 21.00 i Stadsparken bjuder Sommartorsdagarnas® dansband upp till dans, en härlig sommarkväll i parken som inte tar slut förrän strax innan midnatt (kl 23.30).

Sommartorsdagarnas innehåll:
18.00 Barnunderhållning – program släpps 18 maj
19.00 Förband – vinnaren av Torsdagsallén
20.00 Lokalt förband – program släpps 4 maj
21.00 Huvudartist – alla artister är releasade
21.00 Dansband – se nedan
22.00 Torsdagsallén på Hemgården – musik av unga för unga - band släpps senare i vår
24.00 Huvudartist på Grands Nattklubb

Arrangör
Det är staden och näringslivet som gemensam bjuder på Sommartorsdagarna® i Borås. Sommartorsdagarna® startades 1989 och har sedan dess arrangerats av centrumbolaget Borås City. Sedan 2010 är det kommunala destinationsbolaget Borås TME medfinansiärer.

Mer om dansbanden - Sommartorsdagarna® 2017

29 juni - Voize
Voize startades 2011 och har på kort tid nått stora framgångar. Bandet består av fyra killar med stor rutin från branschen. De är idag ett av de dansband som ökar mest i popularitet i Sverige.

Våren 2013 tävlade man i Bingolottos Dansbandskamp och svenska folket röstade fram bandet hela vägen till final. I oktober 2013 släppte Voize sitt första album, "Du lärde mig älska". Plattan fick fina recensioner av både recensenter och publik runt om i landet och tog sig som enda dansbandsalbum in på Svenska Albumlistan i sällskap av bland annat Paul McCartney och Europe.

Under 2012 och 2013 turnerade man med Diggilooturnén och den breda allmänheten började få upp ögonen för bandet. Medlemmarna har två guldklavennomineringar i bagaget, 2004 nominerades Magnus Meinert till årets sångare och 2009 blev Per-Erik ”Lillen” Tagesson nominerad till årets trummis.

Voize står för hög kvalitet, dansbarhet och ett härligt ös. Musiken präglas av en mycket dansant repertoar och glädje. Både arrangörer och publik visar ett stort intresse för Voize som har en strålande framtid!

Bandet består av; Magnus Meinert, Per-Erik ”Lillen” Tagesson, Fredrik Grönvall och Jianis Xouri

6 juli - Scotts
Bandet Scotts har funnits i snart 25 år men hade sitt stora genomslag i Danbandskampen 2008 och Melodifestivalen 2009 med låten "Jag tror på oss" som tog sig till Andra chansen.

Efter dessa framgångar har åtskilliga tv-program avverkats. Scotts debutplatt såldes i 60.000 exemplar i norden, därefter samlingsplattor i samarbete med expressen som sålt i 130.000 ex. "näst bäst efter Lasse Stefanz. Totalt har bandet gjort 3 plattor.

13 juli - Per-Håkans
Per-Håkans består av gamla Sannex medlemmar som nu turnerar under namnet Per-Håkans. Per-Håkans utgår från Uppsala och bandets popularitet bara ökar och ökar över hela landet

Bandets medlemmar är: 
Per Håkan Helén - sång, gitarr
Björn Norbäck - sång, trummor
Christian Olsson - sång, bas
Linus J Karlsson - sång, klaviatur

20 juli - Bob Stevens
Bob Stevens från Helsingborg har en av Sveriges bättre sångare i Mats Kärrlid. Deras CD-"BOB STEVENS 2" har sålt mer än 15.000 ex. och fortsätter att sälja. Lyssna på låten "No More Boleros"och man förstår varför bandet är mycket omtyckta av publiken.

Orkestern har 4 stycken medlemmar och dom är:
Mats Kärrlid, sång-gitarr
Dan Gustavsson, gitarr-sax-sång
Mats Olsson, saxofon-dragspel-keybord-sång
Mikael Langen, trummor

27 juli - Kindbergs
Rutinerade Kindbergs är idag ett väletablerat dansband.

Efter att på mitten av 80-talet ha startat som ett blues band, sadlade man om och blev ett traditionellt dansband. Några av höjdpunkterna förutom ett gäng Tv-framträdanden, listhits blev Svensktoppsettan "Ännu blommar kärleken" 1998 en topp för bandet.

Efter det har det blivit fem besök på Svensktoppslistan och ett gäng tester. Bandet har under de senaste åren anammat en lite modernare stil, vilket har uppskattats av både den svenska och norska publiken. Kindbergs är nämligen idag ett band som även spelar i Norge. Norges dansare har verkligen tagit bandet till sig och Kindbergs röner även stora framgångar där vid sidan av sin satsning i Sverige.

Kindbergs sångare Jocke Ekelund gjorde under hösten 2015/våren 2016 ett uppehåll för att vila skadade stämband. Duktige Anders Wigelius hoppade in och vikarierade bakom sångmicken. Och nu när Jocke är tillbaka och basisten Ola Jonsson valt att lägga basen på hyllan, hoppar Anders in på platsen som sångare och basist.

Kindbergs firar sitt 30-årsjubileum nästa år, 2017. Då kommer en ny studioplatta att släppas på deras skivbolag, Atenzia Records. Under 2016/2017 väntar en storsatsning på nya, fräscha Kindbergs!

Bandet består idag av:
Anders Wigelius - sång och bas
Jocke Ekelund - gitarr och sång
Henke Svensson - klaviatur, sång, dragspel och saxofon
Conny Falk - trummor och sång

3 aug - Black Jack
Bandet startade 1990-91 i samband med Colin Nutleys film "Black Jack". Det var med låten "Inget kan stoppa oss nu" även kallad "Inatt Inatt" som bandet fick sitt genombrott, signerad Lasse Holm och Ingela "Pling" Forsman. Låten blev under hösten 2008 framröstad genom SVT som Sveriges bästa dansbandslåt i samband med Dansbandskampen! "Corrine Corrina", "Sista dansen" och ” Får jag låna din fru i kväll” är tre andra låtar som starkt förknippas med bandet.

Black Jack har gjort ett flertal album och haft ett tiotal låtar med på Svensktoppen. Den mest framgångsrika är ” Om det känns rätt ” som låg etta 1996.

Under åren har Black Jack varit med i flera underhållningsprogram i TV, bl.a. Sommarkrysset, QX – Galan, Jeopardy, Mat Tina, Gokväll, Bingolotto, Nyhetsmorgon etc. 

2016 sände SVT dokumentären” Black Jack - från film till verklighet ” som sågs av en miljonpublik.

Black Jack från Sundsvall består av:
Kjelle Danielsson, sång
Peder Matz, keyboard, dragspel, bas
Morgan Östlin, saxofon, keyboard, mandolin
Ove Olsson, gitarr, sång, bas
Mikael Östlin, trummor

10 aug – Callinaz
Callinaz är ett ungt dansband med ursprung från nordvästra Skåne. Med vår fräscha stil och en repertoar med influenser från 50, 60-talet och rockabillymusiken blir vi unika på Sveriges dansbanor. Vi bjuder på ett gött livegung, stor variation och en rolig upplevelse! År 2014 tilldelades vi Sveriges Radiopris under prestigefyllda Guldklavengalan i Malung.

Callinaz består av:
Magnus Ehnberg - keyboard
Carolina Skaarup Olsson - sång, gitarr
Mikael Rosenqvist - bas
Andreas Holmberg - trummor
Tom Lindqvist - gitarr

Camping
Här hittar du hemsidan till Borås Camping.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.