Bild
Nästa artikel
SKÅNE

Dags att rapportera de första vårtecknen

Publicerad 23 mars 2018 (uppdaterad 23 mars 2018)
Nu kommer snart våren till Skåne med full kraft! Och med den tussilago, bofinkssång och bisurr. Den som vill vara med och leta vårtecken kan söka sig till Skånes naturum, där flera medarbetare är engagerade i Naturens kalender.

Frivilliga runt om i hela Sverige arbetar med Naturens kalender som drivs av Svenska fenologinätverket. Varje år rapporterar de in vårens ankomst på just den plats de befinner sig. Observationerna sammanställs vilket gör Naturens kalender till ett av Sveriges medborgarforskningsprojekt.

Den som är intresserad av att veta mer om Naturens kalender, eller vill följa med och spana efter vårtecken, har chansen på skärtorsdagen den 29 mars. Då håller Falsterbo naturum och Falsterbonäsets naturskyddsförening i två fenologivandringar. Vandringarna börjar klockan 11.30 och 14.30 och tar omkring 40 minuter. Samling vid Falsterbo naturum.

Flera av Skånes andra naturum är också engagerade i Naturens kalender. 

Naturens kalender drivs av Svenska fenologinätverket, som är ett nätverk med flera universitet, myndigheter och föreningar. SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, är nätverkets huvudman.

Läs mer om Naturens kalender: http://www.naturenskalender.se/

Falsterbo naturum: https://www.vellinge.se/falsterbo-strandbad/naturum/

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.