Bild
Nästa artikel
SMÅLAND

Custom Motor Show på Elmia i påsk

Publicerad 30 mars 2018 (uppdaterad 2 november 2019)
En kär tradition varje påsk sedan 1976 är att Custom Motor Show slår upp portarna. Det är en av många aktiviteter att välja på under påskhelgen och denna breda mässa bjuder på allt en bilentusiast kan önska sig.
Platsen är för husbils- och husvagnsfolket välkända Elmia Jönköping och det är Bilsport Performance & Custom Motor Show som vi talar om där det är bilar och motorcyklar som står i centrum. Det blir även underhållning, tävlingar och spektakulära utomhusshower.

En av höjdpunkterna som mässan lyfter fram för 2018 års mässa är Wagnertunings pickup som hade sin första publika visning på Sema Show i Las Vegas 2016. Den spektakulära pickupen är ett av de fordon som man inte bör missa.

Vidare kommer Joonas Peltupa att bjuda på en extra spektakulär monter med off-road känsla och kallad Wasteland. Där visas hans mycket speciella Mazda 323 kombi, färdig för vilka utmaningar som helst vid sidan av de vanliga vägarna.

Bland motorcyklarna är den helt mattsvarta Suzuki Intruder M1800R från 2006 något extra. Nu är det inte mycket kvar av originalkänslan utan den har förvandlats till The Black Beast. Det är Robert Winberg från Höör som skapat den och den återfinns bland ett stort antal andra häftiga byggen i den speciella mc-avdelningen.

I verkstadsbyn, som anordnas av Verktygsboden, kommer du att kunna se pågående projekt på nära håll, bland andra Futurlinern, Plan Farfar samt Nostalgias Nortonprojekt.

Gillar du effektstinna tävlingsbilar kommer du att få ditt lystmäte mättat och du får även möjlighet att möta profilerna från Streetweek, ett evenemang som startade 2017.

Mässan brukar locka knappa 100 000 besökare och öppnar den 30 mars. Öppettiderna är 10-18 på Långfredagen, Påskafton och Påskdagen men på Annandag påsk stänger mässan klockan 16.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.