Bild
Nästa artikel
SMÅLAND

Custom Motor Show på Elmia i påsk

Publicerad 7 april 2017 (uppdaterad 7 april 2017)
En kär tradition varje påsk sedan 1976 är att Custom Motor Show slår upp portarna. Det är en av många aktiviteter att välja på under påskhelgen och denna breda mässa bjuder på allt en bilentusiast kan önska sig.

Platsen är för husbils- och husvagnsfolket välkända Elmia Jönköping och det är Bilsport Performance & Custom Motor Show som vi talar om där det är bilar och motorcyklar som står i centrum. Det blir även underhållning, tävlingar och spektakulära utomhusshower.

En av höjdpunkterna som mässan lyfter fram är Billy F Gibbons från ZZ Top. Han visar upp sitt senaste hot rod-bygge tillsammans med gode vännen och den kände bilbyggaren Jimmy Shine som byggt bilen, en rejält taksänkt 3-fönsters Ford Coupé -34, som han skaffade för tio år sedan.

En tradition är att Österrikaren Knud Tiroch ställer ut fordon, den här gången har han med sig fyra fordon från sin stora samling av hot rods och muskelbilar. Ett av fordonen som Knud visar är en helt nybyggd Mercury -49 som customizerats efter konstens alla regler. Sonen Dominic som är aktiv inom racingsporten är också med på mässan för att visa upp sin driftingbil.

En annan höjdpunkt är att den världsberömda stuntföraren Terry Grant är tillbaka, senast han var på Elmia och showade var 2011. Dessutom blir det drifting-, crosskart- och mc-uppvisning

Förra årets mässa drog nästan 90 000 besökare. 

Den 14 – 17 april 2017 är det dags!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.