Nästa artikel
Classic Car Week i Rättvik vecka 31
DALARNA

Classic Car Week i Rättvik vecka 31

Publicerad 8 maj 2019
Som på få andra platser kommer det att bli en riktig motorfest i Rättvik den 26 juli - 3 augusti. Publiken brukar räknas i hundratusental, omkring 200 000 väntas besöka evenemanget.

Classic Car Week är en ideell förening som vill värna motorhistoria och det är något som närmast får kallas en folkrörelse och lockar många att komma för att betrakta de pietetsfullt renoverade bilarna från bilismens olika epoker. Under den vecka som träffen pågår kommer det finnas cirka 10 000 bilar på plats, i huvudsak från det som brukar kallas den gyllene epoken runt femtiotalet. Omkring 200 000 besökare kommer till Rättvik under vecka 31 för att titta eller visa upp sina fina bilar.

I år är Mekonomen är huvudsponsor till Classic Car Week som tillsammans med CCW också de värnar om motorhistoria.

– Vi är glada att presentera Mekonomen som ny samarbetspartner, säger Roland Pettersson, ordförande i den ideella föreningen Classic Car Week. En kedja som Mekonomen är av stor betydelse för att hålla en bred och aktiv fordonshobby i vårt land. Evenemanget Classic Car Week är ett viktigt inslag i fordonshobbyns bevarande och besöksnäringen i Siljansregionen. Vi ser fram emot en fantastisk sommar med Mekonomen som aktör under vårt evenemang.

Under våren har Mekonomen haft ett samarbete med humorgänget Småstadsliv som har gjort ett antal filmer med den biltokiga karaktären ”Stånk-Tommy”. Under veckan i Rättvik dyker han upp hos Mekonomen livs levande.

– Filmerna med “Stånk-Tommy” har blivit en succé. Det är verkligen roligt att han vill komma och möta oss och sina fans på Classic Car Week, säger Per Netzell.

Classic Car Week äger rum den 26 juli - 3 augusti i Rättvik.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.