Bild
Nästa artikel
ÖSTERGÖTLAND

Bug Run slår upp portarna för 34:e gången

Publicerad 8 juni 2017 (uppdaterad 2 november 2019)
Volkswagen-träffen Bug Run är norra Europas största bilmärkesträff och en legendarisk bilträff för Volkswagen-ägare i alla åldrar. I helgen, 9-11 juni, arrangeras träffen för trettiofjärde gången.

Bug Run på Mantorp Park är norra Europas största bilmärkesträff och ett bevis på hur åldrar och intressen samsas inom en märkesklubb. I kulturen kring märket Volkswagen är det särskilt tydligt att många VW-ägare gör sina bilar personliga och med mycket attityd.

– Det är fantastiskt att se all entusiasm för bilarna och för märket som besökarna visar. Jag tycker att det är ett uttryck för Volkswagens enorma bredd och styrka att så många entusiaster tar sig tid och kraft att utveckla sina drömmar på det här sättet, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige och fortsätter, Den här långvariga traditionen av entusiastträffar och alla ambassadörer är så oerhört betydelsefulla för oss på Volkswagen

I Europa finns ingen liknande träff där historiska pärlor trivs bredvid de senaste modellerna från Volkswagen. Den stora spännvidden betyder att såväl yngre som gillar styling som de med familj och veteranintresse hittar mycket roligt. I år är det 34 år sedan som 80 bilar samlades till det första Bug Run. Det är en bilträff i ständig utveckling, med respekt för märkets traditioner.

Till helgen väntas nu nära 2 000 Volkswagen-bilar av alla årsmodeller komma till Mantorp Park. Bland lördagens aktiviteter finns banracing på STCC-banan, Formel Vee-tävlingar och dragracing. Det är kort sagt öppet för all sorts körning som är möjlig på Mantorp Park. Besökarna har dessutom möjlighet att åka med Volkswagens STCC-förare Fredrik Blomstedt på en fartfylld tur.

Men allra störst är söndagens utställning, Skandinaviens viktigaste för alla Volkswagen-intresserade. Under Bug Run är det även smygpremiär för Volkswagens helt nya modell Arteon. 

Mängder av entusiaster är på väg från hela Skandinavien, så de spektakulära bilarna kommer att kunna ses på de svenska vägarna till och från Mantorp Park. Längst körsträcka har medlemmarna i VW Boxer Team, en klubb från södra Schweiz, som har 180 mil enkel resa med sina fina Volkswagen från 1960-talet. 

Bug Run består numera av tre Volkswagen-träffar under sommarmånaderna. 

  • Bug Run  är den stora träffen på Mantorp Park, 9-11 juni 
  • Bug Run Wet  är en träff med för nyare vattenkylda Volkswagen på Malmby Fairground, Strängnäs, 30 juni-1 juli. 
  • Bug Run Classic är en träff och dragracing för enbart luftkylda Volkswagen på Tierp Arena, 4-5 augusti. 

Senaste nytt finns på  www.bugrun.com . Mer information går att få via  info@bugrun.com .

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.