Bild
Nästa artikel
BLEKINGE

Årets första kosläpp ger vårkänslor

Publicerad 13 april 2017 (uppdaterad 13 april 2017)
På påskdagen är det äntligen dags för ett av årets mest vårliga arrangemang när Björketorps gård i Blekinge släpper ut sina kor på grönbete. Då tar tusentals nyfikna chansen att uppleva denna glädjefyllda händelse.

Kosläppen är de mest välbesökta av alla Skånemejeriers årliga arrangemang. Förra året blev det rekord med 44 000 besökare runt om i Skåne och södra Sverige. Även i år erbjuder gårdarna möjlighet att på nära håll se vad arbetet som mjölkbonde innebär. 

– Förutom upplevelsen att se sprittande glada kor och fira in våren, ger kosläppen ett unikt tillfälle att möta våra mjölkbönder och få en inblick i den omsorg de ger korna för att vi ska få bra mjölk. Våra kosläpp lockar både stora och små och är ett kvitto på att våra konsumenter är nyfikna och vill veta mer om var mjölken kommer ifrån, säger Armina Nilsson hållbarhetschef på Skånemejerier, som precis firat Skånemejeriers topplacering inom hållbarhet.

När varumärkesundersökningen Sustainable Brand Index för sjunde året i rad listar Sveriges mest hållbara varumärken, utsågs Skånemejerier till Sveriges mest hållbara mejeri av konsumenterna och tog även hem fjärdeplatsen inom livsmedelsbranschen.

– Vi är stolta över att vi har lyckats lyfta fram det gedigna och omfattande arbete som dagligen görs ute på gårdarna. Det som förenar oss, våra bönder och våra konsumenter är kärleken till djuren och naturen, och förståelsen att om korna mår bra blir också mjölken bra, avslutar Armina Nilsson. 

Kosläppen kommer även att livestreamas och visas på Skånemejeriers Facebook-sida.

Här arrangeras vårens kosläpp

 

  • Björketorps Gård 16 april kl 11
  • Önnestadsgymnasiet 21 april kl 10
  • Nils Holgerssongymnasiet 22 april kl 11:30 och kl 14:30
  • Naturbruksgymnasiet Bräkne-Hoby 22 april kl 11
  • Svalöfs Gymnasium 27 april kl 10
  • Trolle Ljungby 6 maj kl 11
  • Öjeby Gård 6 maj kl 11:30

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.