Nästa artikel
Webasto utökar med klimatanläggning
PRYLAR

Webasto utökar med klimatanläggning

Publicerad 14 augusti 2019 (uppdaterad 14 augusti 2019)
Webasto har gjort sig kända för värmesystem men de har utökat sortimentet med en takmonterad klimatanläggning som kommer att visas på Elmiamässan även om produkten funnits att köpa sedan i våras.

Som ett led i ett komplett program av klimatkomfortprodukter inom sektorn fritidsfordon lanserades den takmonterade Webasto Cool Top Trail i mars 2019. Tanken är att produktsortimentet från tyska Webasto som i Sverige säljs via KG Knutsson AB kommer att utökas ytterligare.

Webasto Cool Top Trail är en serie med fyra luftkonditioneringsaggregat i kyl- och värmeeffektspannet 2 till 3,5 kW vilket täcker behoven upp till cirka tio meters fordonslängd. Tekniskt sett är det en luftvärmepump som har såväl kyl- som värmefunktion där värmefunktionen fungerar ned till -5 grader, kylfunktionen upp till 50 grader. Enheten manövreras med hjälp att en fjärrkontroll som förutom kyl- och uppvärmning också har extrafunktioner som timer, avfuktning och insomningsläge.

– Vi är extra stolta över att kunna leverera en anläggning som är ovanligt tyst, säger Johan Bengs som är produktansvarig på KGK. Ljudnivåerna varierar marginellt beroende på val av aggregat men riktvärde vid fullfläktsläget är exteriört 58 db. Interiört varierar det mer beroende på fläktläget men självklart finns ett extra tyst nattläge, anläggningarna presterar mycket bra vad det gäller vikt och effektförbrukning kontra prestanda. Vi vågar påstå att ingen ska bli störd oavsett om det är inne i fordonet eller utanför.

Monteringen sker i en separat ram där den lägsta bygger 215 millimeter i totalhöjd. Aggregathuset är tillverkat av UV-stabiliserad polypropen vilket är ett robust material trots låg vikt. Aggregatet levereras med en monteringsram för taköppning på 400x400 millimeter och som tillval finns en adapter om en taköppning på 360x360 föredras.

Webasto lämnar 24 månaders Europagaranti mot produktfel och garantin kan hanteras inom hela EU på samma villkor som inom Sverige.

Vanligt förekommande priser utan monteringskostnad

Cool Top Trail 20 (2000 Watt, upp till 8 meter, 30,8 kilo): 16 640:-
Cool Top Trail 24 (2400 Watt, upp till 8 meter, 31,8 kilo): 18 300:-
Cool Top Trail 34 (3400 Watt, upp till 10 meter, 48 kilo): 23 300:-
Cool Top Trail 35 (3500 Watt, upp till 10 meter, 38,3 kilo): 26 500:-

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.