Nästa artikel
Varta lanserar EFB-teknik för fritidssegmentet
PRYLAR

Varta lanserar EFB-teknik för fritidssegmentet

Publicerad 12 maj 2021 (uppdaterad 25 juli 2021)
Energiförbrukningen i husbilar och husvagnar har förändrats över tid med all ny elektronik. Därför utvidgar nu Varta sitt utbud av högpresterande batterier för fritidsfordon med en batteriteknik som de kallar EFB.

Vi använder allt fler energikrävande i vardagen, både i hemmet och på våra resor. Användningen av eldrivna apparater som kylskåp, större tv-apparater, luftkonditionering och  navigeringsfunktioner har blivit en trend bland campare och även fjärrstyrda movers för husvagnar har ökat. Med traditionella batterier har livslängen minskat avsevärt och därför kräver den nya trenden batterier som kan matcha energiförbrukningen ombord, menar Varta i ett pressmeddelande om den nya serien batterier.

Därför är det viktigare än någonsin att välja batteri med omsorg för att semestern ska bli problemfri. Varta menar att deras nya Dual Purpose batterier är utvecklade för att semestern ska förflyta utan problem för alla som campar. 

Det nya sortimentet batterier baseras på EFB-teknik vilket fungerar som ett komplement till deras Dual Purpose AGM-sortiment. Professioinal Dual Purpose EFB är designat för både start- och djupcyklingsapplikationer inom campingsegmentet där behovet hos husvagnar, husbilar och båtar står i centrum.

– Dual Purpose batterier med EFB-teknik förlänger batteriets livslängd och den minimala självurladningen gör batteriet till ett självklart val för säsongsbaserad användning och kortare resor. EFB-tekniken stödjer en urladdning på upp till 50% av den angivna etikettkapaciteten och har en prestanda på upp till 2,5 gånger bättre än traditionella batterier. Med det sagt, har blivit lättare att anpassa rätt batteri till kundernas individuella behov, säger Manuel Hammermann, Produktchef på Clarios – som äger varumärket Varta.

Varta har en batterisöksfunktion som du hittar här.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.