Bild
Nästa artikel
PRYLAR

Var med och rädda Göta Kanals trädallé!

Publicerad 29 oktober 2014 (uppdaterad 26 oktober 2016)
Vad kan göra att vi kategoriserar Göta Kanals trädallé som en pryl? Jo, du kan "köpa" ett träd i det stora projektet att återställa 19 mil allé och ge en julklapp som slår det mesta!
Nyligen kunde du läsa om att husvagnsturismen efter Göta Kanal under 2014 ökade med 10 procent medan båttrafiken minskade. Vad kan därför passa bättre än att "köpa" ett träd i detta projekt och få ditt namn på en plakett, kanske som julklapp? 

Göta kanal är 19 mil lång och nästan nio mil består av grävd kanal. Utmed båda sidor av den grävda delen planterades 16 000 träd när kanalens byggdes, vilket gör det till en ovanligt lång trädallé. Kanalträdens uppgift är inte bara att bilda en vacker ram kring kanalen utan de ska med sina rötter dessutom förstärka och stötta kanalbanken. Många av de träd som från början planterades längs kanalen är nu döende på grund av ålder eller sjukdom. Det krävs ett omfattande arbete för att kunna hålla trädallén levande i flera hundra år till, vilket gör varje träd oerhört viktigt!

Genom att bli trädfadder är du med och bevarar det kulturhistoriska arv som Göta kanal består av. Det är en utmärkt gåva vid högtidsdagar som dop, födelsedag, jul eller pension, vid tillfällen när gåvan ska stå för något viktigt, vackert och bestående. Ett minne för livet!

Ett bidrag på 2 000 kronor räcker till att återplantera ett alléträd, ett träd som kan leva i flera hundra år. Som trädfadder, vid köp av ett träd eller fler, får du ditt namn uppsatt på en trädfaddertavla längs kanalen, ett vackert trädbevis och en inbjudan till årets trädplanteringsceremoni. Det går även att lämna bidrag för andelar i träd eller boka tilläggspaket för en heldagsaktivitet för familj, företag och vänner.

OBSERVERA ATT ARTIKEL PUBLICERADES OKTOBER 2014 OCH ATT PROJEKTET AVSLUTATS

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.