Nästa artikel
Vakuum för bättre grillning
PRYLAR

Vakuum för bättre grillning

Publicerad 10 augusti 2015 (uppdaterad 10 augusti 2015)
Än är inte grillsäsongen över! Marinerat grillkött smakar som bekant bättre men processen kräver normalt lite tid. Har du en vakuumbehållare går det dock betydligt snabbare.
Vakuummarinerare från Vacu Vin är en vakuumform i vilken du kan marinera och möra allt slags kött och grönsaker. Häll marinaden ovanpå maten i formen och pumpa ur luften så att det bildas vakuum.

Vakuumet öppnar porerna och fibrerna i köttet så att köttet marineras på ett effektivt och snabbt sätt. Dessutom gör det köttet mört och saftigt. Du kan också använda vakuumformen för förvaring av mat under vakuum så att den behåller smaken och förblir fräsch.

Fyll formen, sätt på locket och pumpa tills att locket sitter fast, ca 10-15 gånger. Den marinerar och mörar kött, fisk, fågel och grönsaker på några minuter, idealisk till matlagning och grillning, speciellt när du får oväntade gäster. Vakuum ökar även hållbarheten på matvarorna och därför kan du också förvara mat i marineraren för att öka hållbarheten. Vakuum-marineraren kan användas i kylen så väl som frysen.

Vakuumbehållaren hittar du här där den kostar 455 kronor.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.