Bild
Nästa artikel
PRYLAR

TomTom lanserar ny smart gps med mobilanslutning

Publicerad 4 juli 2016 (uppdaterad 4 juli 2016)
De nya navigatorerna Via 52 och Via 62 möjliggör anslutning till smartphone vilket ger användaren tillgång till flera nya funktioner.

TomTom lanserade 1 juli navigatorerna Via 52 och Via 62 som genom anslutning till smartphone ger förare tillgång till handsfree-samtal, MyDrive och realtidstjänster genom att enkelt ansluta telefonen till TomTom Via med Bluetooth.

Efter att ha anslutit telefonen till TomTom VIA kan man ringa och ta emot handsfreesamtal genom navigatorns högtalare och mikrofon. Via 52 och 62 som är utrustade med TomTom Traffic ger föraren den senaste trafikinformationen i realtid och uppmärksammar fartkameror, stängda vägar och hastighetsbegränsningar. Förare kan på så sätt planera de smartaste rutterna för att undvika köer.

Med hjälp av TomToms MyDrive app; ett gratis planeringsverktyg som finns tillgängligt för smartphone, dator eller surfplatta, kan förare enkelt planera sin resa i förväg och skicka rutten till navigatorn innan avfärd. Favoritrutter, stopp och destinationer som ställs in i MyDrive synkroniseras automatiskt med navigatorn.

– Vi vill att förare ska kunna njuta så mycket som möjligt av bilresan samtidigt som de känner sig säkra och avslappnade. Det är därför de nya TomTom Via-navigatorerna kommer med funktioner som handsfreesamtal och mobilanslutning. De nya enheterna innehåller också andra prisbelönta funktioner som smart ruttplanering, trafikinformation i realtid och avancerad körfältsvägledning - allt som behövs för att göra bilresan så smidig som möjlig, säger Corinne Vigreux, grundare och VD för TomTom.

TomTom VIA 52 och 62 kommer med 5 respektive 6 tums skärm. Navigatorerna kommer att finnas tillgängliga i butik bland utvalda återförsäljare och i TomToms webbshop inom kort.

Rekommenderade priser inkl. moms: TomTom VIA 52: 1 799 kronor, TomTom VIA 62: 1 999 kronor.

Här hittar du TomToms information om Via 52 och Via 62.

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.