Tide 380SA

Nästa artikel
Nya uppblåsbara förtält från Outwell
NYHETER

Nya uppblåsbara förtält från Outwell

Publicerad 15 november 2017 (uppdaterad 15 november 2017)

Tide 380SA

Outwell lanserar nya uppblåsbara förtält för husvagnar och finns den kommande säsongen i elva storlekar uppdelade i två kollektioner med fyra modeller.

Det nya Outwell Pole-free Seal-systemet påstås ge en tät anslutning mellan förtältet och husvagnen. En inbyggd, vadderad bjälke hålls fast mot husvagnen med ett justerbart band som spänns upp med tältpinnar. Tillval i form av tätningsblock hjälper till att hålla tätt runt utstickande delar som fönster och det finns även möjlighet att lägga till höjdjusteringsskivor under varje kanal för att få tältet plant även på ojämnt underlag, något som ofta är svårt med uppblåsbara förtält.

Amber, Tide och Ripple ingår i Nordic Shore-kollektionen och är tillverkade i specialbehandlad Outtex 6000 HD-polyester med tät väv som ger ett canvasliknande utseende samtidigt som den känns mjuk. Materialvalet kombineras med Advanced Air Tube-system med One-go Inflation. Resultatet är ett tält, som enligt Outwell, är enkelt att resa och förankra samt erbjuder ett stabilt skydd mot väder och vind. 

Nordic Shore har bland annat tonade fönster med 360-graders gardiner, blixtlåsförsedda borttagbara paneler för varma dagar och stormlinor för att vara beredd på det värsta. Det nya sidoregnskyddet vid entrén ger extra bekvämlighet vid dåligt väder medan Amber-modellen har ett stort främre solskydd med justerbar stålstång och tonade paneler i sidoväggarna för ytterligare skugga och vindskydd. 

Nordic Coast är tillverkad i det något tunnare polyestermaterialet Outtex 3000 HD och har förformade luftkanaler i en konstruktion som kallas Rigid Air. Tätningen kallas Outwell Pole-free Seal.

De tonade fönstren har en segelbåtsinspirerad form och inramas av gardiner med ett diskret mönster av sandvågor och några av de andra funktionerna är blixtlåsförsedda paneler för vackra dagar och det nya sidoregnskyddet för sämre väder.

Alla kollektioner har ett brett sortiment av tillbehör, här är ett urval:

  • Mattor och underlag, bland annat den nya Continental-mattan i slitstark, mjuk väv
  • Innertak
  • Understycke till förtält med lagring 
  • Höjdjusteringsskivor som kan placeras i fickorna vid markänden på luftkanalerna för att tältet ska stå jämnt
  • Tätningsblock som ser till att Pole-free Seal-systemets bjälke sluter tätt runt fönstren
  • Blixtlåsförsedda annex som extra sovkammare till förtälten Amber, Tide och Pebble
  • Blixtlåsförsedda Nordic Shore-annex som kan blåsas upp till en stor sidoaltan till Amber- och Tide-modellerna
  • Invändig avdelare som skapar privata zoner och förvaringsutrymmen för Tide-modellerna
  • Nätpaneler för myggfri ventilation och entré till Pebble-modellerna
  • Soltak som knäpps fast och ger solskydd i främre delen av förtältet, kan även användas direkt med valfri husvagn eller husbil

Här hittar du mer information om Outwells produkter och funktioner, inklusive priser samt återförsäljare

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.