Nästa artikel
Ny utelivsjacka från Fjällräven
PRYLAR

Ny utelivsjacka från Fjällräven

Publicerad 28 augusti 2014 (uppdaterad 28 augusti 2014)
Fjällräven lanserar en extra stryktålig friluftsjacka som bygger på ett traditionellt ytterplagg från 1800-talets England. Med slitstarka material, många fickor och robusta funktioner passar Smock No.1 perfekt för uteliv i skog och mark under höst och vinter.

Numbers-systemet släpptes 2012 och bygger på en hållbarhets-filosofi med noggrant utvalda material och detaljer, och med konstruktioner som anpassats för att det ska vara lätt att reparera och byta ut detaljer som slits fortare än plagget som helhet. Hösten 2014 utökas Numbers med utrustningsjackan Smock No. 1.  

Smock No. 1 är inspirerad av ett ytterplagg som från början användes av herdar och hästförare på brittiska landsbygden, och som senare blivit vanlig i militära specialförband. Tanken är att man ska kunna röra sig i skogen utan ryggsäck, och ändå få med sig det som behövs; karta, kompass, tändstål, verktyg, kamera, mini-kastrull, första hjälpen-utrustning med mera. Därför har Smock No. 1 inte mindre än tio utvändiga fickor; på ärmar, bröst, nertill och baktill, de flesta med bälgfunktion för extra volym. Fickorna är symmetriskt placerade för att man ska kunna ordna "jämvikt i packningen".

Skärningen är lång och passformen generös för att ge plats för värmande plagg och för att jackan till och med ska kunna användas som ett täcke om man behöver övernatta utomhus. Det finns en rejäl, justerbar stormhuva och dess skärm kan vikas i två lägen för att antingen ge maximalt vindskydd eller mer sikt åt sidorna.

Dragkedjan framtill är tvåvägs och har skyddsklaffar som stoppar kalla vindar. Dragkedje-kläppar och dragsko-grepp är i naturfärgat läder och enkla att hantera även med handskar. De överdimensionerade knapparna fäster i plagget med ripsband för att tåla riktigt hårda tag.

Smock No.1 är sydd i vind- och vattenavvisande G-1000 Eco med återvunnen polyester och ekologisk bomull, med extra kraftig G-1000 HeavyDuty på skuldror, ärmar och fickor. 

Fakta

Jackan finns i butik och Fjällrävens webshop, www.fjallraven.se, från september 2014.

Namn: Smock No. 1
Storlek: XXS-XXL
Material: G-1000 Eco, 65% polyester, 35% bomull. 
G-1000 HeavyDuty, 65% polyester, 35% bomull.
Vikt: 1 160 g i storlek M 
Färger: Dark Grey, Dark Olive
Prisnivå 6 000 kronor

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.