Nästa artikel
Ny typ av brandsläckmedel släcker alla typer av bränder
PRYLAR

Ny typ av brandsläckmedel släcker alla typer av bränder

Publicerad 1 februari 2021 (uppdaterad 1 februari 2021)
Bränder i campingsammanhang är snabba och svårsläckta men det brittiska brandsäkerhetsföretaget Firexo har utvecklat ett släckmedel som är det första i världen att omfatta alla brandklasser. Nu introduceras brandsläckaren på den svenska marknaden via Brandexperten.
Normalt kräver olika typer av bränder olika släckmedel och felaktig användning kan få oönskade konsekvenser. Det nya släckmedlet som Firexo har utvecklat kan användas på alla typer av bränder, som massiva material, brandfarlig vätska, gas, el, metall och olja. Den patenterade vätskan tar bort syre och värme från elden och minskar tiden för själva släckarbetet med små volymer av släckmedel.
 
Nu lanserar Firexo sina produkter på den svenska marknaden och inleder ett samarbete med Brandexperten, som har lång erfarenhet av brandsäkerhet och systematiskt brandskyddsarbete. 
 
– Brandexperten har högt förtroende i branschen och ligger i framkant när det gäller brandsäkerhet och vi är mycket glada över att ha dem som samarbetspartner. Firexos patenterade brandsläckmedel är det första i världen som fungerar på alla brandklasser och det finns idag inte någon liknande produkt på marknaden. Vi vet därför att våra produkter kommer att vara högt efterfrågade, säger Stefan Rahmqvist, vd Firexo Nordic.
 
Samarbetet innebär att alla Firexos produkter kommer att finnas till försäljning hos Brandexperten, som även får ensamrätt på 9-literssläckaren FirexoPro.
 
Strategiska samarbeten med ledande aktörer inom brandsäkerhet har varit nyckeln bakom Firexos snabba globala expansion. Företaget finns idag i 19 länder runtom i världen och är fullvärdig medlem av den brittiska branschorganisationen Fire Industry Association (FIA).
 
Firexos släckmedel är biologiskt nedbrytbart, har ett neutralt PH-värde och har därmed mindre miljöpåverkan jämfört med andra brandsläckare. Produktserien består av en unik engångsförpackning för oljebränder i köket samt fyra brandsläckare på 0,5, 2, 6 och 9 liter som släcker allt från mindre bränder i hemmet till större utomhusbränder.
 
Här hittar du deras hemsida där en tvåliterssläckare som väger knappt fyra kilo kostar 699 kronor.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.