Canon PowerShot SX70 HS

Nästa artikel
Ny mångsidig kamera med banbrytande teknik
PRYLAR

Ny mångsidig kamera med banbrytande teknik

Publicerad 21 september 2018 (uppdaterad 21 september 2018)

Canon PowerShot SX70 HS

Telefonen har blivit var mans kamera men trots den allt bättre tekniken finns en rad begränsningar. Proffsen använder spegelreflex men nu kommer allt fler kameror i ett mellansegment som passar utmärkt för folk med krav men som inte fotar professionellt. Tekniken beskrivs som banbrytande.

Vi med fritidsfordon är ofta ute i naturen och är dessutom ofta på besök i vackra och intressanta miljöer. Skillnade i motiv varierar stort, allt ifrån det småttiga som blommor till porträtt och landskap. Det är där mellansegmentets mångsidiga kameror kommer in i bilden och gör bilderna betydligt mer sevärda. Trots att telefonkamerorna blivit mycket bättre räcker de på grund av sin konstruktion och små sensorer helt enkelt inte alltid till om resultatet ska bli bra och därför har vi här tagit upp ett fåtal kameror som inte är för tunga, dyra eller komplicerade. Men som ändå har vissa av proffskamerans fördelar.

Den här gången tar vi upp Canons nya PowerShot SX70 HS, en så kallad bridgekamera som har 65x optisk zoom motsvarande 21–1365 mm brännvidd, telefonkameran använder sig av digital zoom. Skillnaden i kvalitet är avsevärd. LCD-skärmen på 7,5 centimeter är vinklingsbar, sensorn är på 20,3 megapixel men framför allt är den av 1/2,3-typ och filmar gör den i 4k Ultra High Definition. Det är en idealisk allt‑i‑ett-kamera för all slags fotografering, utan att som på systemkamerorna behöva ta med sig flera objektiv.

Kameran erbjuder därutöver digital zoom vilket gör att du får en total brännvidd på 2 730 mm, vilket är extremt imponerande och är fantastiskt om man gillar att fota vilda djur. Makroläget 0 cm innebär att fotografen kan fokusera på objekt som praktiskt taget vidrör objektivet, du kan exempelvis få bilder på blommors detaljer eller någon spännande insekt. Inramningshjälpen för zoom med låsning hjälper till att bibehålla inramningen när supertelebilder tas, något som är viktigt när man tar snabba sporthändelser eller naturbilder.

Annars kan nämnas att kamerans ergonomi ger en känsla av proffsens snabba systemkameror. Canon PowerShot SX70 HS har den allra senaste DIGIC 8-processorn vilket medger snabba bildserier på 10 bilder per sekund och kontinuerlig autofokus kan användas vid tagningar med 5,7 bilder per sekund, Bluetooth eller Wi-Fi. Gillar man bildbearbetning kan man även spara bilderna i RAW-format och en fiffig detalj är att kameran kan fjärrstyras med direktvisning via en smartphone om man själv vill vara med på gruppbilden.

Prisbilden för kameran som börjar säljas i november anges till 6 199 kronor.

Mer information finns på https://www.canon.se/cameras/powershot-sx70-hs/

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.