Bild
Nästa artikel
PRYLAR

Liten avfuktare är till stor hjälp

Publicerad 23 oktober 2018 (uppdaterad 23 oktober 2018)
De flesta av oss har husvagnen eller husbilen stående utomhus på vintern vilket nästan ofelbart leder till att det bildas fukt som lätt orsakar mögel. En del använder en avfuktare som kan lösa dessa problem.

Alla utrymmen som inte får uppvärmning året runt drabbas av fukt när temperaturen skiftar. När vi köper ett begagnat mobilt boende skyddar vi oss med fukttester men under tiden vi äger fordonet hoppas många på det bästa eftersom de flesta inte gör något förrän möglet upptäcks. Med tanke på de kostnader en fuktskada för med sig kan det finnas anledning att se över hur vi hanterar problemet. Att det dessutom känns lite fräschare att komma in när det är fuktfritt blir en extra bonus, inte minst därför att det inte går att ta ur alla textilier i dagens mobila boenden. 

Det finns olika lösningar på fuktproblemet men framför allt är det två lösningar som dominerar, den så kallade torrbollen eller en eldriven avfuktare. 

Företaget Solaris Nova har nu tagit fram en liten sorbtionsavfuktare med rotor (320x255x300mm ) som är väl lämpad för de luftvolymer som husbilar och husvagnar ofta har. Den kräver tillgång till el men har du det sköter den sig i stort sett själv genom att den känner av luftfuktigheten. Modellen heter Siccovent WKM50 och klarar att avfukta fem liter per dygn vid som lägst 10 minusgrader. Höljet är byggt i rostfritt stål och sorptionsrotorn kommer från Proflute som är ett dotterbolag till Munters.

De flesta handlare utför fukttester och så även en del bilbesiktningar.

Avfuktaren hittar du här där den kostar 5 990 kronor.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.