Bild
Nästa artikel
PRYLAR

Knaus och Weinsberg lanserar egna elcyklar

Publicerad 26 augusti 2015 (uppdaterad 26 augusti 2015)
De populära elcyklarna blir mer märkesbundna när nu även Knaus och Weinsberg inleder ett samarbete med cykeltillverkaren BESV.
Både yngre och äldre tycks uppskatta elcyklarna och husbilstillverkarna följer trenden och skapar nu egna märkesanpassade cykelmodeller.

På mässan i Düsseldorf presenterar Knaus och Weinsberg sina modeller som tas fram i samarbete med företaget BESV. Modellerna som heter PS1 Knaus och CF1 Weinsberg har enligt pressmeddelandet konstruerats med tanke på att vara enkla att förvara förutom sina kvaliteter som cyklar. Cyklarna kommer enbart att säljas via Knaus Tabberts återförsäljarnät.

BESV PS1 är en kompakt lättviktscykel med kolfiberram. Vikten anges till 17 kilo. Den speciella Knaus-versionen har vikbara pedaler och styret går att vrida i 90 grader utan att det behövs några verktyg. Dessutom finns en förvaringsväska för att hindra att cykeln smutsar ner något i förvaringsutrymmet. Både storlek och vikt möjliggör även att cykeln kan lastas på dragbilens tak. 

Även BESV CF1 Weinsberg har vikbara pedaler och vridbart styre. CF1 är kraftigare än PS1 och väger 22 kilo. I den här modellen utnyttjas huvudsakligen aluminium och det finns en rad väsksystem i handeln för att få med sig det som behövs på picknicken. CF1  har det mesta av tekniska detaljer inbyggda i ramkonstruktionen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.