Nästa artikel
Garmin® lanserar avancerad GPS
PRYLAR

Garmin® lanserar avancerad GPS

Publicerad 24 april 2015 (uppdaterad 24 april 2015)
Garmin presenterar nüviCam – den första bärbara navigatorn (PND) med inbyggd kamera och avancerat förarstöd för att öka förarens medvetenhet på vägen.
Den integrerade kameran spelar in när du kör och sparar automatiskt filerna, GPS:en registrerar var och när en händelse inträffade.

NüviCam har det senaste inom assisterande funktioner som Forward Collision Warning som varnar när du är för nära fordonet framför, filbytesvarning varnar med ljudsignal om du hamnar vid sidan om vägen eller i körfältet för mötande trafik och Garmin Real Vision™ visar en kameravy när du närmar dig vissa utvalda destinationer.

– nüviCam erbjuder mer än att bara guida föraren från punkt A till B, säger Dan Bartell, försäljningschef för Garmin International och fortsätter, De intuitiva funktionerna i nüviCam gör resan säkrare och minskar stressen när man skall hitta till sin destination.

NüviCam har en 6 tums pekskärm med en färdkamera inbyggd på baksidan av enheten. När nüviCam är påslagen filmar kameran kontinuerligt och sparar materialet på ett microSD-kort. GPS:en registrerar exakt var och när en eventuell händelse inträffar och du kan då spela upp filen, antingen i enheten eller på en dator via garmin.com/dashcamplayer. Det finns också en vanlig kamerafunktion i nüviCam så att du kan ta stillbilder om så önskas. Ett medföljande magnetfäste gör monteringen enkel.

Andra navigationsfunktioner som erbjuds är röststyrd navigering så du slipper ta händerna från ratten, och Bluetooth® för handsfree-samtal (Bluetooth-aktiverad smartphone behövs). Smartphone Link är en gratis mobil app som ansluter nüviCam till en kompatibel iPhone® eller Android™ smartphone, och som då ger realtidstjänster via din telefons uppkoppling, t.ex. Garmin LIVE Traffic och fartkameror. Du kan även koppla ihop nüviCam med Garmin BC™ 30 trådlösa Backup kamera för att kunna se vad som finns bakom ditt fordon när du backar.

För att du aldrig skall missa en avfart, har nüviCam Active Lane Guidance. Det är en kombination av röstmeddelanden och visuella ledtrådar som guidar dig så att du kan byta fil i lugn och ro. "Up Ahead" visas vid sidan av kartan och informerar om närliggande tjänster, inklusive restauranger, bensinstationer och rastplatser, och Garmin Real Directions™ guidar dig med hjälp av kända landmärken, byggnader och trafikljus. Ytterligare funktioner som ingår är varningar om hastighetsbegränsningar, skolzoner, PhotoReal Junction View, BirdsEye Junction View och förladdade Foursquare®-platser som innehåller miljontals populära sevärdheter som restauranger, butiker mm.

NüviCam levereras med detaljerade kartor över Europa och gratis livstids kartuppdateringar och trafikinformation så att du alltid har tillgång till de senaste kartorna, intressanta platser och navigeringsinformation som finns tillgängligt.

Garmin nüviCam beräknas finns tillgänglig i maj 2015 till ett rekommenderat cirkapris på 3 899: -. Mer information finns på www.garmin.com/nuvi.

Vissa länder tillåter inte kamerainspelning för publicering

I visa länder och i visa fall kan det ses som ett intrång i den personliga integriteten att ta eller publicera bilder och videos av människor eller deras fordon med denna produkt. Det är ditt ansvar att ta reda på och rätta dig efter gällande lagar och regler gällande intrång av den personliga integriteten i det land du befinner dig i. Samtliga säkerhetsfunktioner finns dock alltid tillgängliga, även då inspelningsfunktionen är avstängd.

Livstids kartinformation berättigar dig till att ta emot kartuppdateringar då dessa görs tillgängliga av Garmin under en GPS hela användbara livstid eller så länge som Garmin tar emot kartdata från sin tredjepartsleverantör, vilket som må vara kortast. Kan ej föras över till en annan Garminprodukt. Se garmin.com/LM för fullständiga villkor. Ytterligare minneskapacitet kan behövas vid kommande kartuppdateringar.

Lifetime Traffic gäller under din Garmin trafikmottagares användbara livstid eller så länge som Garmin tar emot trafikinformation från sin trafikleverantör, vilket som må vara kortast. Med en trafikmottagares “användbara livstid” avses den period mottagaren (a) har den tekniska kapacitet som krävs för att ta emot aktuell trafikinformation och (b) fungerar som tänkt utan omfattande reparationer. Trafikinformation finns inte tillgängligt i alla områden.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.