Bild
Nästa artikel
PRYLAR

Garmin lanserar Dash Cam Tandem med dubbla linser

Publicerad 8 januari 2020 (uppdaterad 8 januari 2020)
Garmin lanserar idag den röststyrda Dash Cam Tandem, den första färdkameran med dubbla linser. Den spelar in parallellt, dag som natt, och även om du inte är i bilen.

Den framåtseende HD-kameran på 1440p med Garmin Clarity HDR spelar in tydliga bilder som visar viktiga fordonsdetaljer. Linsen på insidan har Garmins helt nya teknologi NightGlo™, och spelar in all passageraraktivitet även i mörker.

– Dash Cam Tandem erbjuder fenomenalt tydliga inspelningar på insidan av bilen även i mörker, på ett sätt som ingen annan färdkamera som finns på marknaden klarar idag, säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin. Ibland kan det vara skönt för förarna att kunna förlita sig på en högkvalitativ färdkamera som inte bara spelar in vad som händer på vägen utan också vad som händer inne i bilen.

Med appen Garmin Drive™ kan man använda telefonen för att se synkroniserade inspelningar från insidan och utsidan vid exakt samma tid. Om en Dash Cam Tandem inte skulle räcka erbjuder Garmin Dash Cam Auto Sync. På så vis går det att kontrollera upp till fyra färdkameror från Garmin som är monterade utifrån flera olika synvinklar, vindrutan bakåt eller döda vinklar, och kan synkroniseras för varje videofil så att den enkelt kan spelas upp på din smartphone via Garmin Drive-appen.

Dash Cam Tandem har flera viktiga och användbara funktioner, inklusive röststyrning även på svenska, och gör det enkelt att spara video eller bilder samt starta och stoppa ljudet inne i bilen helt hands free. Fartkamerauppdateringar via Garmin Drive™-appen kommer att finnas tillgängliga i mitten av februari och med hjälp av inbyggd GPS och Galileo markeras automatiskt fordonets exakta position för att ha information om när och var händelsen inträffade. Dash Cam Tandem är också utrustad med en automatisk sensor för händelsedetektering som sparar inspelningen om vad som hände före och efter en incident. Den fungerar även i hög värme, upp till 80C°, och användser sig av microSD-kort.

Garmin Dash Cam Tandem kostar vanligtvis 3 899 kronor och levereras under första kvartalet 2020. På Garmin.se finns mer information.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.