Nästa artikel
Exceptionellt lackskydd med grafen
PRYLAR

Exceptionellt lackskydd med grafen

Publicerad 23 april 2021
Grafen har blivit belönat med Nobelpriset och har ett brett användningsområde. Nu utökas Turtle Wax bilvårdserie Hybrid Solutions med tre produkter i nya subkategorin Pro, dels ett unikt polermedel och dels två vaxer med grafen.

Att använda grafen när det gäller bilvård menar Turtle Wax har stora fördelar. Lackskyddet påstås bli mer effektivt än vad de keramiska medel som idag används presterar. Dessutom sker lanseringen ofta stegvis, först kommer produkterna ut till professionella användare men nu får även privatpersoner tillgång till tekniken.

För ett år sedan lanserade Turtle Wax Hybrid Solutions med keramiska tillsatser och nyligen fick familjen tillökning i form av två produkter specifikt riktade mot svarta lacker och som bekant är husbilar oftast vita. Nu växer familjen ytterligare i och med introduktionen av subkategorin Hybrid Solutions Pro, som innehåller de tre nya produkterna 1 & Done Compound Correct & Finish, To The Max Wax och Flex Wax som kan användas på alla kulörer.

Turtle Wax Hybrid Solutions Pro 1 & Done Compound Correct & Finish är en, enligt Turtle Wax, unik slip och polerprodukt med patentskyddad blandning av "högkvalitativa" slipmedel som innebär att man på ett säkert sätt kan korrigera felaktigheter och bli av med såväl stora som små repor i lacken med en och samma produkt.

– Det vanliga förfarandet är att först använda ett grovt slipmedel för de större reporna och sedan ett finare slipmedel för de mindre reporna, men 1 & Done Compound har en unik formula som innebär att det fungerar på såväl stora som små repor och på alla lacker. Och i och med att det inte är gräddvitt i färgen - som de flesta slip och polermedel är - utan helt transparent, så ser man under användning hur reporna i lacken försvinner, säger Joakim Stenling, Senior Brand Manager på SEAB. De nya vaxerna i Turtle Wax Hybrid Solutions Pro serien innehåller grafen, vilket ger en professionell nivå av lackskydd och glans. Grafen är det lättaste, tunnaste och starkaste ämnet mänskligheten känner till – det är 200 gånger starkare än stål och bildar ett extremt tätt skyddsnät som sprider ut värmen och skyddar mot UV-strålar, samtidigt som det skapar en mycket glatt yta som är enkel att underhålla.

Turtle Wax Hybrid Solutions Pro To The Max Wax är en flytande cremevax som innehåller en kombination av patentskyddade polymerer blandat med grafen, som skapar ett extremt starkt ytskydd och ger mycket djup glans, hög vattenavrinning och kraftigt skydd mot UV-strålning, kemikalier och föroreningar.

Turtle Wax Hybrid Solutions Pro Flex Wax är ett sprayvax som kan appliceras på torr eller våt lack och som innehåller grafen, vilket tillför ett starkt nät av skydd för, enligt Turtle Wax, långvarig glans och skydd mot såväl fläckar, föroreningar och kemikalier som UV-strålning.

De tre nya produkterna går utmärkt att använda var för sig eller tillsammans. För bästa resultat bör man applicera 1 & Done Compound Correct & Finish och To The Max Wax med en oscillerande polermaskin. Priserna uppges i pressmeddelandet enligt följande och dessa ska räcka till en normal plåtis:

Turtle Wax Hybrid Solutions Pro 1 & Done Compound Correct & Finish (473 ml) – 375 kronor

Turtle Wax Hybrid Solutions Pro To The Max Wax (414 ml) – 475 kronor

Turtle Wax Hybrid Solutions Pro Flex Wax (680 ml) – 475 kronor
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.