Bild
Nästa artikel
JULKLAPP

En julklapp till motorfantasten

Publicerad 14 december 2017 (uppdaterad 14 december 2017)
Välkommen till 1970-talet! Minns du? Annars blir det till att bläddra i den 124 sidor tjocka tidningen från Klassiker och bli förflyttad till en era då bilarna blev färgglada och stötfångarna växte. En julklapp både för den som var med eller borde ha varit det!
Vår förlagskollega Klassiker som skriver om bilhistorik har gjort det, skojfriskt och faktaspäckat sammanfattat det decennium då orange var modefärgen. Reklamjackorna hade glipa i ryggen medan Carlsson på taket hade med sig ormserum när Saab gjorde sig redo för rally i Mexiko. I Anderstorp kördes Formel 1-lopp medan Volkswagen presenterade sin sista luftkylda personbil, minns du 411/412? Fler minns säkert Volvo 142 1973 som många tycker är den optimala årsmodellen av 140-serien. Året efter kom den med parkbänk, året efter igen blev den till 200-serien. Det botaniseras än mer i klassiska och spännande bilhistoria och mer om innehållet kan du läsa här!
 
Sjuttiotalet är tio år fyllda av motsatser och parallella skeenden, komplexa sammanhang och strömningar. Klassiker koncentrerar sig på bilarna och bilismen i Sverige och ger dig en mer nyanserad bild av just den delen av 1970-talet. Här finns allt från vardagsbilar till drömkärror, sådana som du tvingades åka i och sådana du suktade efter att köra själv. Bara att läsa försäljningsstatistiken för hela 1970-talet år för år kommer säkert att väcka minnen till liv!
 
Detta är Klassikers fjärde bok med ett speciellt decennietema och den innehåller mycket nytt material men också tidigare publicerade artiklar. Här hittar du hela sjuttiotalets svenska försäljningssiffror där alla märken som sålts finns med. Grymt maxat!

Klassiker 1970-tal säljs genom i Tidsam i 3 000 butiker runt om i Sverige. Här hittar du närmaste försäljningsställe.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.