Bild
Nästa artikel
PRYLAR

Brandsläckare i litet format

Publicerad 15 oktober 2018
De flesta av oss fasar för en brand i husvagnen eller husbilen men de flesta bränder startar med en liten eld, inte sällan i samband med matlagning eller levande ljus. Att ha en liten eldsläckare vid spisen kan stoppa hela brandförloppet.
En liten brandsläckare är förstås inte någon ersättning för en större men att ha en nära till hands kan vara värt mycket.

Det finns många sådana på marknaden men Clas Ohlson har en de kallar Houseguard Firestopper. Hela brandsläckaren väger 750 gram och släcker bränder som klassas A, B och F. Måtten på flaskan är 28,5 x 7,5 centimeter, kostar 249 kronor och de hittar du här. Den tål dock inte minusgrader.

Smarta Saker har en som fungerar ner till -40 men den kostar 330 kronor och klarar bränder av klass A,B,C och K/F. Skummet kväver bränder i olja, alkohol, kolväten, fasta ämnen och elektriska bränder upp till 35000 volt. Brandsläckarsprayen uppges dessutom vara helt ekologiskt nedbrytbar. Flaskan är något händigare, 22 centimeter i höjd, diametern är 5 centimeter och vikten 345 gram.

Brandsprayer av den här typen hålls i handen som vilken annan sprayburk som helst och tar inte större plats än att den placeras i närheten av spisen vid matlagning.

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.