Bild
Nästa artikel
PRYLAR

Bifokala solglasögon

Publicerad 29 mars 2019 (uppdaterad 31 mars 2019)
Många av oss som kör husbil har kommit så långt upp i åldern att läsglasögon blivit ett måste. Ett fabrikat som är väl inarbetat på motorcykelmarknaden, Velodrom, har nu tagit fram bifokala solglasögon som gör det väsentligt lättare att läsa av instrumenten.
Att läsa på nära håll brukar allmänt betraktas som ett åldersproblem och rättas lätt till med ett par läsglasögon. Problemet i bilen brukar vara att även om man ser vägen perfekt blir avståndet till instrumentbrädan i kortaste laget för att få den knivskarpa bild man egentligen skulle vilja ha.

Velodrom, som har tillverkat dragfria solglasögon främst tänkta till motorcykelkörning sedan 30 år, har successivt breddat sitt sortiment inom sport och fritid. De senaste versionerna vänder sig till fler trafikantgrupper och nu lanseras bifokala solglasögon.

En styrkelins i glasets nederkant gör att man kan läsa text och symboler på instrument, kartor och telefon även när man börja få svårt med närseendet. Det innebär att man släpper ögonen från vägen mycket kortare tid och snabbt återigen kan fokusera på det viktiga.

Bilden visar en av Velodroms mest populära modeller men det finns förstås fler. Glasögonen hittar du hos en del Synsam-butiker, i MC-handeln och i många webbutiker. Priset brukar vara 499 kronor.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.