Nästa artikel
Bevara minnena med en bra kamera
JULKLAPP

Bevara minnena med en bra kamera

Publicerad 24 november 2013 (uppdaterad 24 november 2013)
Vad är mer spännande att visa upp än bra bilder från ens liv? Nu är det inte kameran som skapar bilder men med rätt utrustning blir resultatet ofta betydligt bättre.

En systemkamera ger dig möjligheter som inte en kompaktkamera eller telefonen kan ge. Du kan styra skärpedjupet, exempelvis få ett skarpt ansikte med en oskarp bakgrund, eller på andra sätt skapa betydligt mer proffsiga resultat. Eftersom de flesta av oss dessutom reser mycket kan du glädja vänner och bekanta med betydligt trevligare bilder. Här är ett förslag på en av Tipa och Eisa 2013-2014 prisbelönt instegsmodell som dessutom är en av de minsta modellerna på marknaden.

Canon är först, kan man säga, att presentera en modell i denna kategori. Det är något helt nytt, samtidigt som allt är beprövat och säkert. Hur går det ihop?
Ja, det är helt enkelt så att det är formatet som är nytt. Detta är en fullgod EOS-kamera, men i ett nytt, mindre skal.  Även innanför skalet finns en del nyheter, bland annat har man den hittills mest avancerade version av den bildsensorbaserade Hybrid-AF. Utseendet leder annars tankarna till övriga EOS-serien och känsla och funktion i stort är snarlik den i de större instegsmodellerna - fastän det förstås inte går att komma ifrån att den är mindre och lättare!

Liksom hos storebror 700D kan du i Live View-läget se effekten av det kreativa filter du valt redan innan du tar bilden (dock ej i videoläget). Använder du kameran med spegeln uppfälld så är den kvar i detta läge även om du växlar mellan olika programlägen.

Kameran hittar du här, vi tittade på Canon EOS 100D hus med optiken EF-S 18-55/3,5-5,6 DC III och den kostar 4 990 inklusive optiken.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.