Nästa artikel
AC utan fast montering från Kama Fritid
PRYLAR

AC utan fast montering från Kama Fritid

Publicerad 29 mars 2021 (uppdaterad 12 juli 2021)
Låter det praktiskt med en aircondition som inte kräver någon fast montering? Kama Fritid har tagit fram en sådan som hängs fönsterramen och kan därför flyttas från husbilen eller husvagnen till exempelvis bostaden.

Det är Kama Fritid som nu tagit fram en AC som är lämplig för husbilar och husvagnar och inte kräver fast montering. Modellen heter 
Mestic SPA-3000 vilken har en ”split-enhet” som uppges ge en behaglig och sval innekomfort. Installationen är mycket enkel och i och med att den är bärbar kan man välja var man vill använda den – i fordonet eller i bostaden. Den innovativa luftkonditioneringsenheten (Mestic Split Unit) består av två delar som är förbundna genom fönstret. Kondensorn är placerad utanför fordonet och förångaren inuti. Split Unit hängs på fönstret med en speciell konsol som är steglöst justerbart vilket gör att den passar de flesta fordon.

Installationen är smidig. Beroende på vilken typ av fönster som sitter på fordonet kan fönstret öppnas och låsas i vädringsläge eller stängas helt. Det är dock viktigt att man kontrollerar så att luftkanalerna inte kläms åt så luftflödet inte kan komma igenom när fönstret är i stängt läge. Monteringen är inte permanent vilket gör att man enkelt kan ta med sig aggregatet för användning i annat fordon eller i hemmet.

Mestic SPA-3000 är kompakt, har en kylkapacitet på 760W vilket gör att den klarar av att kyla upp till 25 m2. SPA-3000 har tre ventilationsinställningar, låg ljudnivå (53 dB) och avfuktningsfunktion. På natten kan den sättas i standby-läge till tyst läge med nedsläckt belysning.

Här hittar du den på kama Fritids hemsida där den prissatts till 8 295 kronor

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.