Nästa artikel
Toyota Camper Car RV2
UDDA

Toyota Camper Car RV2

Publicerad 16 mars 2016 (uppdaterad 16 mars 2016)
Kan du ana hur den här campingbilen ser ut när den inte används? Kolla in de ytterligare bilderna på den speciella husbilen och hur reaktionen från Penthouse och Playboy lät!

1972 gjorde Toyota ett försök att slå sig in på campingmarknaden, för att kalla detta en husbil är väl inte helt korrekt. Modellen kallades RV2 och hade en typ av dörrar som kan liknas vid omvända måsvingedörrar och när de öppnades fälldes tältet upp.

I övrigt får sägas att bilen hade ett för tiden sportigt utseende men hur de presumtiva ägarna hade behov av ett tält när de stannade kanske snarare för tankarna till ekivoka äventyr. Reaktionerna var nämligen ganska entusiastiska och frigjorda och ett exempel kan du kolla in här i Playboys artikel. Vi vill dock varna för att bilderna knappast skulle ses som acceptabla idag. Huruvida alla hade tänkt sig samma användningsområde framgår inte men Penthouse uttryckte sig så här

- Compact and tidy, this car appears to be the answer for the quick getaway or the leisurely road trip. No definite marketing plans have been announced, but from the enthusiastic, worldwide reaction, it shouldn't be long before this prototype becomes an assembly-line model.

Konceptbilen blev dock aldrig satt i produktion så hur den skulle tagits emot av presumtiva köpare är svårt att säga men att den var nyskapande råder det ingen tvekan om.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.