Nästa artikel
Gräsligt gammalt
UDDA

Gräsligt gammalt

Publicerad 6 juni 2014 (uppdaterad 7 juni 2014)
Detta hände 2008 men tål att upprepas. En anonym person ringde till polisen och sade: Det är en husvagn på vägen. Dragen av en gräsklippare. Som körs av två förare. Den osannolika historian till trots åkte polisen på uppdraget. De hittade ekipaget. Det fanns inte så många att välja emellan.

Det är inte förvånande att polisen i Piteå var tveksamma till om tipset per telefon verkligen kunde vara sant. Det lät ju mer som ett practical joke. Uppgiftslämnaren, som inte uppgav sitt namn, berättade för den häpne polisen att en fyrhjulig åkgräsklippare med två personer på var ute och körde på allmän väg i en by utanför Piteå. Illa nog kan tyckas. Men polisen drog snart efter andan när uppgiftslämnaren fortsatte; Den drar en större husvagn.

Polisen beslöt, trots det osannolika historien hade över sig, att åka och se om detta verkligen kunde stämma. Väl på plats stötte polisen mycket riktigt på det ovanliga och minst sagt uppseendeväckande ekipaget.

Åkgräsklipparen framfördes av två kraftigt berusade män i 30-årsåldern som broderligt delade på sätet och körde tillsammans. Den ene styrde och den andre skötte gasen. Vem som skötte bromsen framgår inte av berättelsen.

I husvagnen var det fullt ös. I den satt ytterligare fem personer, vars nykterhet ifrågasattes av polisen. Resans mål var även det höljt i dunkel och ingen tycktes vara särskilt villig att delge polisen färdmålet.

Polisen fick dock stopp på ekipaget och de två förarna utsattes för en alkotest. Polisen var även intresserad av att få historien på pränt och diarieförd. Förarna misstänks för grovt rattfylleri. Båda två.

Vågar man hoppas på att de fortsättningsvis håller sig på (gräs)mattan?

Denna historia fanns i ett flertal media år 2008, bland annat Piteåtidningen, Aftonbladet samt just nu i sociala media.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.