Nästa artikel
En bra present
UDDA

En bra present

Publicerad 16 juni 2016 (uppdaterad 16 juni 2016)
Alla barn vill ha fina presenter men den här går inte av för hackor. Denna extravaganta KiraVan husbil byggd av en far till hans dotter kan nog vara den perfekta gåvan, kolla vidare på bilderna!
Är du på jakt efter den ultimata husbilen är den här specialbyggda KiraVan något för dig, om du har tillräckliga finansiella resurser förstås. Bran Ferren, som är en av skaparna av företaget Applied Minds, har både pengarna och viljan. Bilen är byggd för att han skall kunna åka runt i världen med sin dotter Kira som föddes 2009.

KiraVan är byggd på ett förlängt och förstärkt Mercedes-Benz Unimog U500NA chassi som fått tre axlar och sexhjulsdrift som används "vid behov" och automatisk kopplas ur vid farter över ungefär 40 km/tim. Motorn är en Mercedes Benz 6-cylindrig turbodiesel på 260 HP med ett vridmoment på 949 Nm.

Styrningen av alla high-tech funktioner sker med touch-skärmar sm har lånat många funktioner från fygindustrin. Strömförsörjningen sker med en 25kW dieseldriven 570 Amp generator som finns i ett separat och uppvärmt utrymme. Laddsystemet kompletteras med solpaneler.

Missa inte bildspelet!

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.