Bild
Nästa artikel
NYHETER

Hobby får ny VD

Publicerad 24 maj 2017 (uppdaterad 24 maj 2017)
Jörgen Nyström, som hittills varit projektledare för mässan Elmia Husvagn Husbil, har rekryterats till Hobby Fritid för att under 2018 bli företagets VD.

– Jörgen börjar sin anställning hos oss efter sommaren för att initialt ansvara för verkstad och försäljning i Tenhult. Till sommaren nästa år tar Jörgen över vd-rollen efter mig, berättar Mats Svensson, som har lett Hobby Fritid sedan 1994. 

Det blev alltså en rekrytering från branschen när Mats Svensson kliver av som vd för Hobby Fritid i Tenhult. Jörgen Nyström, som sedan 1999 haft ansvaret för den stora branschmässan Elmia Husvagn Husbil, har utsetts till Mats efterträdare.

– Efter 18 fantastiska år inom mässbolaget Elmia känner jag att det ska bli väldigt spännande att ta ett nytt steg i karriären. Jag är stolt över att få leda ett av marknadens största och starkaste varumärken, säger Jörgen, och tillägger jag vet vilken otrolig resa Mats har gjort med Hobby. Från att ha varit ett marginal-fabrikat på den svenska marknaden har Mats lett arbetet med stor framgång och befäst Hobby som ett av marknadens största varumärken i Sverige. Min uppgift blir att tillsammans med övriga medarbetare fortsätta den lyckosamma resan för Hobby.

Hobby Fritids verksamhet består av två delar. Dels är företaget generalagent för både Europas största husvagnstillverkare, tyska Hobby, och Elnagh, en av Europas mest sålda husbilar. Dels fungerar företaget som återförsäljare av nämnda varumärken i Jönköping-regionen.

Anläggningen i Tenhult är en av Sveriges största och omfattar administration, försäljning, tillbehörsbutik, centrallager för reservdelar och en stor verkstad och servicedel.

Pressmeddelandet avslutas med frågan om hur det känns för Mats Svensson att till sommaren 2018 lämna en bransch som han har jobbat i under 44 år. 

– Det har på många sätt varit en häftig resa. Att få leva och verka i en bransch i med- och motgång under så många år har varit oerhört lärorikt. Hobbys framgångar är frukten av ett lagarbete med duktiga medarbetare här i Tenhult och inte minst ute hos våra återförsäljare runt om i landet. Valet av Jörgen som min efterträdare känns väldigt bra. Jag önskar stort lycka till!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.