SM i utomhusmatlagning är tävlingen som sätter fokus på utomhusmatlagningen samt lokala råvaru- och livsmedelsproducenter som finns i området. För sjätte gången ska en segrare utses och lagen består av två till tre deltagare som har två och en halv timma på sig att tillaga en trerätters meny över öppen eld. De tävlande komponerar sin meny och får välja fritt utifrån en förutbestämd råvarukorg. Råvarukorgens innehåll kommer från lokala livsmedelsproducenter och anpassas utifrån årstid.
– Tävlingen har bara vuxit i omfattning och nu under sjätte säsongen har vi rekordstort intresse med totalt sex deltävlingsorter varav två är helt nya. Hade det inte varit för pandemin så hade vi nog haft 3-4 deltävlingsorter till, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde.
Tävlingsåret inleds i Falkenberg i augusti. Därefter följer deltävlingar i tur och ordning i Säffle, i Växjö, på Kinnekulle, i Värnamo och slutligen i Färnebofjärdens nationalpark.
Sweden Outdoor Festival på Billingen Skövde 2021 är tyvärr inställd på grund av rådande restriktioner. Men i maj 2022 är den tillbaka och i samband med festivalen avgörs finalen i SM i utomhusmatlagning. Det är då det avgörs vilket som ska bli det sjätte laget att få sitt namn inskrivet på vandringspriset.
Här hittar du mer information samt kan anmäla dig.
Ämnen i artikeln
Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.