Gör så här, variera mängder efter tyck och smak:
Smöra tunnbrödet
Mosa potatis och bred ut, blanda ut med lite mjölk så blir den inte så torr
Strimla isbergssalladen och bred ut ett tunt lager
Sprid ut den rostade löken
Lägg på rostbiffskivorna
Bred på majonnässalladen
Skall du servera direkt så börjar du med att lägga isbergssalladen i en skål med kallt vatten en stund. Då blir den mycket krispigare och din tunnbrödsrulle känns mycket fräschare.
Om du är lat köper du färdig majonnässallad men gör du den själv blir den mycket godare. Gör du även majonnäsen blir den förstklassig!
1 dl högklassig majonnäs
1/2 dl Keso
1/4 dl finstrimlad purjolök
Riv ett äpple, riv det inte för fint
1 tsk pepparrot
2 msk chilisås
1/2 tsk salt
1/2 krm kryddpeppar
Arbetsinsats:
Beroende på vad du köper färdigt från liten till måttlig. Ett sådant här recept kräver ingen ugn, du kan förbereda det, variera med mängden ingredienser, lägga i frysfacket en stund för att det ska bli enklare att skära i skivor och använda en del överblivet som potatisen och salladen. Det är helt enkelt den perfekta kvällsvickningen som får grannarna på campingen att bli gröna av avund.
Diskmängd:
Enbart tunnbrödsrullarna, väldigt lite
Majonnässallad, mer än vanligt
Hemgjord majonnäs, mycket disk
Kokt potatis
Isbergssallad
Rostbiff
Rostad lök
Majonnässallad
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2.5 dl matolja
salt
peppar
Gör så här:
Blanda äggulor, senap och vinäger.
Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av med salt och peppar.
Ämnen i artikeln
Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.