Tillagning
Potatis
1. Sätt ugnen på 225° C.
2. Strö salt i en ugnsfast form och lägg ut potatisarna på saltet.
3. Baka potatisen 25 - 30 min.
Röd aioli
1. Börja med att rosta paprikan. Sätt ugnen på 250° C. Dela och kärna ur paprikan. Rosta den svart och blåsig i övre delen av ugnen. När de svalnat något, skala och strimla den. Lägg åt sidan.
2. Blanda den rivna vitlöken och hackade persiljan med tomatpurén och äggulorna i en skål. Smaksätt med pressad lime.
3. Tillsätt oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle.
4. Vispa kraftigt hela tiden tills all olja är tillsatt.
5. Blanda ner paprikan och smaka av med peppar
Saltbakad potatis med röd aioli
4 portioner
800 g små gärna jämnstora potatisar av fast sort, välj egen favoritsort,
går bra med både färsk eller höst-/vinterpotatis
½ kg grovt salt
1 msk tomatpuré
1 st röd paprika, rostad och strimlad
2 st äggulor
1 st vitlöksklyfta, riven
½ kruka persilja, hackad
½ st lime, pressad
2½ dl raps- eller olivolja
peppar
Ämnen i artikeln
Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.