Grov smörgås med kallrökt lax och pepparrot
4 personer
- 4 grova frallor (eller annat bröd)
- 8 skivor kallrökt lax
- 1 dl färskost (av philadelphiatyp)
- 1–2 msk riven pepparrot
- Eventuellt salt
- 1–2 nävar blandad sallad
- 4 soltorkade tomater
- ½ finhackad liten rödlök
- 1 näve goda groddar
Gör så här:
Blanda färskost och pepparrot (smaka eventuellt av med lite salt) och smöra insidan av bröden med färskostblandningen.
Lägg på sallat, lax, soltorkad tomat, rödlök och groddar. Passar även superbra att använda tunnbröd till den här fyllningen.
Servera med te eller ett glas ljust öl.
Baguette med makrill och ägg
4 personer
- 4 baguetter (eller annat bröd)
- 2 burkar makrill i tomatsås
- 4 kokta mandelpotatisar i skivor
- 4 kokta ägg i klyftor
- 4 msk majonnäs
- 2 msk finklippt gräslök
- Salt
Gör så här:
Smöra baguetten på insidan med majonnäs.
Fyll varje bröd med skivad potatis, ½ burk makrill, äggklyftor – och salta. Garnera med gräslök.
Servera med ett glas öl eller varför inte varm choklad?
Wrap med tonfisk och kikärtor
4 personer
- 4 tortillabröd
- 1 burk tonfisk (ca 185 gram)
- i olja eller vatten, avrunnen
- 2 dl kikärtor (på burk eller tetrapak)
- 2 msk majonnäs
- 1 ½ dl kvarg
- 2 msk finhackad färsk dill
- 2 msk citronsaft
- Salt och peppar
- 1–2 nävar blandsallad
- 4 små kvistar dill
Gör så här:
Mosa kikärtor med gaffel ganska grovt. Tillsätt avrunnen tonfisk, kvarg, majonnäs, citronsaft och dill. (Det passar även jättebra med ett uns pressad vitlök eller lite finhackad lök i röran om du uppskattar det).
Blanda runt och smaka av med salt och peppar.
Lägg tonfiskröra och sallat i tortillabröden, rulla ihop och garnera med en liten kvist dill.
Ämnen i artikeln
Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.