Grekiska nötfärsbiffar
4 personer
- 600 gram nötfärs
- ½ skiva torrt vitt bröd i smulor
- 1 dl grädde
- 1 ägg
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 msk grovt hackad färsk bladpersilja
- 1 msk torkad oregano
- 1 msk paprikapulver
- 75 gram smulad fetaost
- Salt och peppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienser och forma till biffar eller rullar. Salta och smaka av.
Stek eller grilla tills de är nästan genomstekta. Låt vila tio minuter innan servering så blir de extra saftiga.
Servera med råstekt potatis, sallad och tsatsiki.
Råstekt potatis med fetaost
4 personer
- 600 gram fast potatis i tunna skivor
- Olja att steka i
- Salt och peppar
- 75 gram fetaost i smulor
- 2 msk grovt hackad färsk bladpersilja
Gör så här:
Stek potatisen i olja på medelvärme tills den är mjuk och gyllene. Salta och peppra.
Lägg upp på fat/skål och varva med smulad fetaost och persilja.
Frisk äppeltsatsiki på medelhavsvis
4 personer
- 3 dl turkisk yoghurt
- 2 sköljda grovt rivna äpplen (med skal)
- 1 pressad vitlöksklyfta
- finrivet skal av ½ lime
- 2 tsk pressad limesaft
- 1 msk olivolja
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
Pressa ur överflödig vätska ur de rivna äpplena och blanda dem sedan med alla övriga ingredienser.
Lägg upp i fin skål eller burk. Servera till allt grillat, himmelskt gott!
Röd crunchy sallad à la solnedgång
4 personer
- 250 gram plommontomater i halvor
- 1 röd paprika i bitar
- 1 salladslök i slantar
- 6 rädisor i skivor
- 1 dl urkärnade svarta oliver
- Olivolja
- flingsalt och peppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienser och lägg upp på ett stort fat eller i skål. Snyggt och supergott!
Ämnen i artikeln
Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.