Boken är fylld till bredden av Frederik Zälls absoluta grillfavoriter och inspirationen är ofta hämtad från det stora landet med alla möjligheterna borta i väst men det finns även kopplingar till Sverige, Japan, Tyskland och en hel del andra länder. Bland de olika favoriterna tål att nämnas Peppargrillad Lax med jordgubbar, Heta entrecôterullader, Charkens bästa med surkål, Devil’s Smoked Chicken och Mighty Fine Iberico Steak.
Det fina bildmaterialet gör att det smakar gott redan när man bläddrar i boken och inspirationen blommar ut maximalt.
Den 8/5 2020, när pandemiåret precis slagit till med full kraft, öppnades Zäll’s Smokehouse i Åkersberga. Frederiks restaurang är till fullo ett Texas-baserat etablissemang där hela matkulturen från Texas flugits över. Smokern är handbyggd i Texas, veden importeras från Texas och recepten på all mat som serveras har Frederik själv skrivit ner efter sina många resor i USA och då framförallt i Texas.
Frederik Zäll är känd som en mångsysslare av rang. Hans band Eskobar släppte sitt sjunde album i december 2020 och har turnerat världen runt sedan 1999. Frederik har skrivit många kokböcker och med storsäljarna Stora Grytboken som blev Årets Svenska Måltidslitteratur 2017 och Rök & Grilla som av World Gourmand Cook Book Awards utsågs till Årets Svenska Grillbok 2019 har han ett gott rykte. Utöver kokböckerna har Frederik skrivit och illustrerat barnbokstrilogin Drakarnas Land. Han har jobbat många år på TV4 Nyhetsmorgon, haft matlagningsprogram på SVT-Barnkanalen och ligger bakom Svinninge Ölkompani innan han 2020 öppnade Zäll’s Smokehouse.
Grenadine Bokförlag, som ger ut boken, är specialiserat på dryckes- och matböcker och har sedan 2004 gett ut omkring 300 böcker om detta. Förlaget har vunnit pris som världens bästa dryckesförlag och har även fått pris för en stor mängd böcker och bokserier i den internationella mat- och dryckesboktävlingen Gourmand Cookbook Awards.
Bokens ISBN-nummer är 9789188397492 och finns exempelvis på Adlibris där den kostar 162 kronor.
Ämnen i artikeln
Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.