![](/public/styles/hidpi_370w/public/images/2020/11/image001.jpg?itok=6GRuROgW)
Mjuk pepparkaka
Port: ca 10-12 bitar Tid: ca 50 minuter
Ingredienser
4 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 msk kanel
1 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk kardemumma
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100g smör
1 dl mjölk
Smör och ströbröd till formen
Så här gör du:
-
Smörj och bröa Omniaformen. Vispa ägg och socker fluffigt i en skål. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
-
Smält smöret och blanda ner mjölken. Blanda hälften av de torra ingredienserna samt hälften av smör/mjölken med äggblandningen. Blanda sedan i resten av de torra ingredienserna samt smör/mjölken. Rör runt ordentligt tills du har en slät smet.
-
Häll smeten i Omniaformen och grädda på låg värme ca 40 minuter. Picka med en sticka för att se så att kakan är färdig.
Dekorera gärna kakan med glasyr, nötter och torkad frukt.
Ämnen i artikeln
Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.