Nästa artikel
WSP projekterar nya hastighetskameror
NYHETER

WSP projekterar nya hastighetskameror

Publicerad 26 april 2016 (uppdaterad 26 april 2016)
Trafikverket bygger ut övervakningen via hastighetskameror, både med fler och ny teknik.

Företaget WSP har fått i uppdrag av Trafikverket att upprätta förfrågningsunderlag/bygghandling för att anlägga platser för automatisk trafiksäkerhetskontroll, ATK. Trafikverket planerar att under de kommande två åren sätta upp cirka 600 nya hastighetskameror över hela Sverige.

Platserna som är tänkta för placering av hastighetskamerorna kommer att mätas via bil med WSPs mobila teknik för 360-graders fotografering och laserskanning. Utifrån insamlad information genomförs beräkningar och ritningar tas fram. Dessutom görs en sammanställning av miljö- och omgivningspåverkan för respektive ATK-anläggning.

- Uppdraget är mycket intressant med hantering av stora volymer information. Det känns också bra att WSP är med i projekt som bidrar till att människoliv räddas. Trafikverkets bedömning är att 100 nya ATK-platser räddar ett liv per år, säger Christian Lundberg, WSP i Gävle, som kommer att leda uppdraget.

Hastigheten är den faktor som har störst betydelse för hur allvarliga följder en trafikolycka får. De nuvarande (1 500 kameror, år 2015) hastighetskamerorna anses rädda cirka 20 liv och 70 personer från att bli allvarligt skadade i trafiken per år.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.